nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

De afkorting ADHD betekent Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Dit betekent dat mensen met ADHD grote moeite kunnen hebben zich te focussen en te concentreren en direct reageren op impulsen van binnenuit en van buiten af. Bij ADHD combineert deze concentratie stoornis met hyperactief gedrag.
Mensen met ADD  hebben dezelfde moeite zich te concentreren maar later dit niet zien of uiten dit niet in bijzonder druk gedrag. Het is een stoornis die minder zichtbaar is maar net zo belangrijk om ondersteuning in te krijgen. 


Weergave:
  1 / 3  Bezig met laden...
ADDaisy
€ 14,90 Per stuk
ADHD Coachingskaarten
€ 19,95 Per stuk
Alle honden hebben ADHD
€ 15,95 Per stuk
Babbelstoplicht
€ 151,25 Per stuk
Ben jij anders?
€ 12,00 Per stuk
Bijzonder druk
€ 14,50 Per stuk
CoolKid
€ 24,95 Per stuk
De AD(H)D Survivalgids
€ 11,95 Per stuk
Geluiddempende koptelefoon
€ 23,95 Per stuk
Goed gedaan stickers (set van 10)
€ 1,95 Per 10 stickers
Heb ik dat?
€ 14,90 Per stuk
Hoera! Ik heb ADHD
€ 24,90 Per stuk
Hulpwaaier AD(H)D in de klas
€ 14,95 Per stuk
Ik en ADHD
€ 17,50 Per stuk
   1  2 3  

Er wordt nog wel eens de vraag gesteld of ADHD over gediagnosticeerd wordt omdat het ‘vroeger minder vaak voor kwam’. Maar er is echt een verschil tussen het ervaren van kenmerken die lijken op de kenmerken van ADHD en de ADHD die zorgvuldig met testen is gediagnosticeerd door professionals die hiertoe bevoegd  zijn.
Zowel kinderen en jongeren met ADHD als kinderen en jongeren met ADD ervaren serieuze obstakels in het dagelijks leven, op school, met vrienden, tijdens het sporten en andere bezigheden die hen voor uitdagingen stelt die personen die zich even niet goed kunnen concentreren niet in dezelfde mate tegen komen. In de opvoeding ervaren ouders dat het lastiger is om bepaalde principes te laten beklijven en is er meer structuur, duidelijkheid en afbakening nodig.
In de opvoeding en de klas wordt hierdoor vaak gebruik gemaakt van Time Timers en planners om het overzicht te krijgen en te behouden.
Op de site www.balansdigitaal.nl is de oudervereniging te vinden en veel informatie over ADHD en ADD. Op www.GGZnieuws.nl staan 12 tips voor het begeleiden van kinderen. 
 


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.