nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Kinderen (en jongeren en volwassenen) die de diagnose hebben ASS, hebben een Autisme Spectrum Stoornis. Dit betekent dat er een stoornis in de hersenen  is op het gebied van informatieverwerking.

Spectrum geeft aan dat de stoornis gerelateerd is aan de informatieverwerking maar dat er een breed scala aan kenmerken en symptomen mogelijk aanwezig kan zijn maar dat hier per individu grote verschillen in kunnen zijn. Voorheen werd de term Asperger apart gebruikt of PDD-nos. Deze diagnose vallen ook onder ASS evenals het klassieke autisme.
 


Weergave:
  1 / 4  Bezig met laden...
Alle katten hebben Asperger
€ 14,95 Per stuk
Autisme in mij
€ 13,90 Per stuk
Ben jij anders?
€ 12,00 Per stuk
BOEM meter
€ 1,00 Per stuk
De Autisme Survivalgids
€ 11,95 Per stuk
De wereld van Luuk
€ 12,50 Per stuk
Emotie Dobbelstenen (set van 6)
€ 7,65 Per 6 dobbelstenen
Nieuw
Emotieblokken EmotiBlocks
Emotieblokken EmotiBlocks
€ 19,95 Per stuk
Geluiddempende koptelefoon
€ 21,95 Per stuk
Goed gedaan stickers (set van 10)
€ 1,95 Per 10 stickers
Heb ik dat?
€ 14,90 Per stuk
Het vollehoofdenboek
€ 29,95 Per stuk
Hulpwaaier autisme in de klas
€ 14,95 Per stuk
Ik ben speciaal 2
€ 25,00 Per stuk
   1  2 3 4  

Het is van groot belang dat er goed en kundig gekeken wordt naar het individuele kind want er zijn kinderen die geen overduidelijke kenmerken vertonen maar toch problemen ervaren op de levensgebieden waar veel kinderen en volwassenen met ASS mee kampen, zonder dat dit direct zichtbaar is.
De levensgebieden waar kinderen en volwassenen met ASS in kunnen opvallen zijn:

  • Sociale interactie
  • Communicatie zowel verbale als non-verbale communicatie
  • Stereotype gedrag en interesses
Ouders van kinderen met ASS hebben specifieke opvoedingsvragen en ervaren dat het gebruik van opvoedingstechnieken die bij kinderen zonder ASS prima werken bij kinderen met ASS totaal niet aanslaan of juist het tegenovergestelde effect hebben.
Op internet zijn er diverse symptomen, checklists en kenmerken te vinden maar omdat ieder kind zo specifiek kan zijn in het uiten zijn of haar issues in de informatieverwerking is begeleiding en diagnostiek door een professional erg belangrijk.
Voor informatie over ASS kun je terecht op onder andere www.hersenstichting.nl/autisme en voor ouders op www.balansdigitaal.nl/ass