Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Voor wie?

Ons vakgebied is daar waar volwassenen in hun omgang met kinderen en jongeren een bijdrage leveren aan de sociale, emotionele, cognitieve ontwikkeling.
Semmie richt zich met de trainingen en workshops dan ook op de mensen die hier in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben: pedagogisch professionals en vrijwilligers. Pedagogisch professionals zijn bijvoorbeeld actief in het onderwijs, zelfstandige praktijken, instellingen, wijkteams, sociale teams, jeugd ondersteuningsteams, jeugdhulpverlening, GGZ, kinderdagverblijven, BSO’s, kerken en gemeenten.
Zij zijn onder andere werkzaam als ontwikkelingspsycholoog, kinderwerker, orthopedagoog, kindercoach, leerkracht, intern begeleiders, logopedist, ambulant begeleider, pedagogisch medewerker, maatschappelijk werker, gezinsspecialist, schoolmaatschappelijk werker, gezinscoach, therapeut, docent, systeemtherapeut of buddy.
Deze pedagogen doen hun dagelijks werk vanuit een interesse, liefde of passie voor het kind of de jongere. Zij halen voldoening uit de bijdrage die zij leveren aan de ontwikkeling van het kind en het ondersteunen van de ouders.
 

Waarom trainingen volgen bij Semmie?

Omgang met kinderen en jongeren, soms in bijzonder moeilijke omstandigheden, doet een groot beroep op creativiteit, kundigheid,  aanpassings- en empathisch vermogen. De pedagogisch professional heeft  veelal collegiaal contact in de vorm van (multidisciplinaire) teams en/of  intervisie. De pedagogische professional is niet bang te zien en te ontdekken dat het werken met kinderen en jongeren een interactie is met hem of haarzelf en derhalve zichzelf durft te zien, evalueren en ontwikkelen met als doel zichzelf bewust in te zetten om de ontwikkeling van het kind te stimuleren.
Evaluaties, zelfreflectie, kennisvergroting, en zelfontwikkeling zijn een wezenlijk onderdeel van de professionele praktijk. Semmie begeeft zich graag tussen deze pedagogische professionals en draagt op haar beurt bij aan de ontwikkeling van de pedagogische professionals o.a. in de vorm van training, workshop, spelbegeleiding, spelcoaching etc..
 
 Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies