Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

De confrontatie met de dood grijpt diep in het leven van een kind, maar ook in dat van de betrokken volwassenen. Het kind of de jongere moet leren omgaan met het verlies dat is ontstaan en de daarbij komende de gevoelens maar ook met de heftige emoties die bij anderen in zijn omgeving al dan niet zichtbaar zijn. Een veelheid aan emoties en gevoelens in de loop van de tijd steeds weer andere gedaantes kan aannemen of op onverwachte momenten kunnen opdoemen.
Prentenboeken en spellen helpen overlijden, afscheid nemen en gemis los te maken van angst en mysterie en het open te leggen zodat er troost ervaren mag worden. 


Weergave:
  1 / 2  Bezig met laden...
Als verdriet op bezoek komt
€ 15,99

Prijs per stuk

Ben je hier of ben je daar?
€ 11,25

Prijs per stuk

-25%
BLOB Bereavement/ Verlies
BLOB Bereavement/ Verlies
€ 42,50 € 31,88

Prijs per stuk

Bo de Beer neemt afscheid
€ 2,95

Prijs per stuk

Dat is heel wat voor een kat
€ 13,99

Prijs per stuk

Derk Das blijft altijd bij ons
€ 14,99

Prijs per stuk

Doodgaan is geen feest
€ 17,25

Prijs per stuk

-47%
Doorleefboek LAATSTE EXEMPLAREN
Doorleefboek LAATSTE EXEMPLAREN
€ 29,95 € 15,95

Prijs per stuk

Flux en de steen
€ 17,95

Prijs per stuk

Gekleurde tranen
€ 32,40

Prijs per stuk

Hart op slot - UITVERKOCHT
€ 19,99

Prijs per stuk

Heeft de dood een kleur?
€ 12,95

Prijs per stuk

Ik wil je nooit vergeten
€ 15,99

Prijs per stuk

Ik zal je nooit vergeten
€ 7,95

Prijs per stuk

Kaartjes van Betekenis
€ 15,95

Prijs per stuk

   1  2  

Omgaan met dood en rouw

Helaas hebben kinderen ook te maken met afscheid nemen. Dit kan om het verlies van een knuffel gaan of een verhuizing van een vriendje. Het is goed om kinderen al vroeg te leren omgaan met het verlies. Hoe graag je ook zou willen, als er sprake is van een overlijden waarbij kinderen betrokken zijn, kun je de kinderen niet weghouden van dit verdriet.
 

 

Ondersteunen bij overlijden

Als volwassenen kun je kinderen helpen om hun verlies te verwerken. Zoals eerder aangegeven gaat het niet om het verdriet weg te nemen, maar om het verdriet delen en het kind liefdevol te steunen en te begeleiden. Laat kinderen al hun vragen stellen en geef hier eerlijk antwoord op. En als je het antwoord niet weet dan kun je dit ook aangeven.
 

Spellen rondom thema dood en rouw

Semmie heeft diverse prentboeken en spellen welke kunnen ondersteunen bij het thema dood en rouw. Het omgaan met overlijden is een lastig onderwerp voor volwassenen met kinderen. Kinderen hebben hulp nodig bij het omgaan met verlies (de dood van een dierbare) waarmee ze geconfronteerd worden. Kinderen zijn nog afhankelijk van volwassenen om hen heen. Het is belangrijk dat zij gehoord en betrokken worden bij het afscheid.

Voor meer informatie over boeken en spellen rondom het thema dood en rouw, kan contact opgenomen worden via: info@semmie.net of 010 752 62 77.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies