nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

HELAAS, HET MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS IS BEREIKT, DE WORKSHOP ZIT VOL.

Heeft u interesse in Kinderfocus, dan kunt u contact opnemen via training@semmie.net zodat wij u verder kunnen informeren. 

Titel

Focussen met kinderen…hoe doe je dat?

Waar sta ik?

Datum
Donderdag 11 oktober 2018


Tijd
Inloop 19.00 uur om spellen te bekijken en uit te proberen
19.30 – 21.30 uur


Deze training is open voor individuele inschrijving
Maximaal 8 deelnemersOmschrijving
Je maakt kennis met de achtergrond van het focussen,   we doen een oefening om het focussen te ervaren.  In het kort gezegd is focussen:  Luisteren naar je lijf!  Lichamelijke signalen willen je van alles vertellen…hoe kom je er mee in contact?


Achtergrond
Focussen is aandacht geven aan je lichamelijke beleving omtrent iets dat je meemaakt of hebt meegemaakt (bij. een knoop in je maag, een brok in je keel). Dit "ïets" kan in het begin slechts vaag aanwezig zijn, maar ook een sterke innerlijke gewaarwording. Door respectvol en geduldig stil te staan bij dat wat je van binnen voelt, kan duidelijk worden wat dit "iets" te melden heeft.   Je lijf weet het, en het is vaak verrassend om te merken dat het anders is dan je dacht....meer voelen dan denken....

Met kinderfocus help je kinderen de gevoelens, gewaarwordingen en emoties in het lichaam te herkennen.

Doelgroep training
Leerkrachten, IB ers, RT ers, ouders, kindercoaches en speltherapeuten


Financiële investering
Gratis


Datum
Donderdag 11 oktober


Locatie
Maassluis


Bewijs van deelname
Geen


Trainer(s)
De workshop wordt gegeven door  Gees Wagner

Ik gaf les op de Pabo (Haagse Hogeschool), Schrijfdocent maar maakte ook vaak een uitstapje naar lesgeven over Praten met Kinderen  (vanwege mijn ervaring als ambulant begeleider en later ook kinderfocuscoach).  In de bibliotheek van de Pabo was een boek binnengekomen van Martha Stapert: de Kunst van het Luisteren.  Nu, dat wilde ik direct zelf lezen.  Dat ging dus over het focusproces bij kinderen.  Dat vond ik zo bijzonder, ik ging dat "focussen" zelf uitproberen.  En ik had hier direct bijzondere ervaringen mee.  Vandaar dat ik de focus cursussen ging volgen in het focuscentrum aan de Valkenboslaan.  Huisarts Erna de Bruijn en docent Nederlands Christine Langeveld gaven deze cursussen. Onlangs is er ook een boek verschenen van Erna.

Voorzichtig ging ik de technieken uitproberen in mijn gesprekken met kinderen.  Het resultaat was verbluffend. Ik wist als snel dat ik hier meer van wilde weten en volgde de opleiding voor KinderFocusCoach en later ook voor Focusbegeleider en Focustrainer.  Ik richt me vooral op het focussen met kinderen, ik vind het heel belangrijk dat kinderen goed worden begrepen en dat er goed naar ze wordt geluisterd.  Focussen draagt daar een steentje aan bij!


 Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.