nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Klaar voor de Brugklas! 26 januari 2018

Omschrijving
Als beroepskracht is het belangrijk een positieve invloed uit te oefenen op kinderen, die de overstap gaan maken van groep 8 naar het voortgezet onderwijs. Er zijn verschillende manieren om kinderen hierbij spelenderwijs en via gesprek te begeleiden tijdens deze tijd van verandering. 
Tijdens deze training leert u in een middag verschillende technieken en mogelijkheden om kinderen uit groep 8 en de eerste klas van het voortgezet onderwijs een goede overstap te laten maken.  U kunt een eigen programma ontwikkelen om individueel of in groepsverband aan te bieden. 
 
Achtergrond
Gelukkig zijn er veel kinderen die de overstap naar de brugklas met succes maken. Er is echter een grote groep kinderen, met name de kinderen die al wat kwetsbaarder zijn, die opziet tegen de overstap. Ze zijn bijvoorbeeld:
 
- onzeker en zien op tegen het beginnen in de brugklas
- weten van zichzelf dat zij vaak moeite hebben met nieuwe en onbekende situaties
- weten nog niet goed wat er allemaal gaat veranderen en maken zich daar druk over
- voelen zich angstig en gestresst als ze aan de brugklas denken
- zijn op de basisschool gepest en bang dat, dat straks ook weer zal gebeuren
- weten niet of zij zich thuis gaan voelen in een groot schoolgebouw met veel nieuwe leraren
- twijfelen of ze wel nieuwe vrienden gaan maken in de brugklas
- zien op tegen al het huiswerk dat ze moeten gaan maken in de brugklas
- weten dat zij anders zijn dan leeftijdsgenoten (door bv adhd, ass, uiterlijk, gezondheid, gezinssituatie) en vinden het spannend hoe onbekende kinderen in een nieuwe klas of school daarop zullen reageren
- zijn nog niet zo vaardig in het omgaan met communicatieve vaardigheden via de mobiele telefoon, social media en internet
 
 
Doelgroep training
Deze training is bedoeld voor beroepskrachten die werken met kinderen in groep 8 of het eerste leerjaar van het voortgezet onderwijs. Beroepskrachten binnen het onderwijs: leerkrachten, docenten, mentoren, intern begeleiders, remedial teachers. Beroepskrachten in coaching en jeugdhulpverlening; trainers, kinder- en jongerencoaches, kindertherapeuten en orthopedagogen. De training is geschikt voor pedagogische professionals die individueel met kinderen werken, in groepsverband of bijvoorbeeld zelf faalangst of brugklastrainingen geven. 
 
 
Werkwijze
De training is interactief en ervaringsgericht. Dit betekent dat er wordt gewerkt met korte momenten van theoretische  overdracht en er veel aan onderlingen uitwisseling wordt gedaan. Het werken met materialen staat centraal. Een groot deel van de materialen en spelvormen mag u als beroepskracht ook zelf ervaren.  Al spelende ontdekt u de aandachtspunten voor u in de rol van coach en spelbegeleider. Uw houding als begeleider staat centraal. U maakt zich kennis, vaardigheden en praktische toepassingen eigen die ervoor zorgen dat u steeds opnieuw bij ieder kind weer opnieuw kunt aansluiten. 
 
In de training wordt onder andere gewerkt met coachkaarten, gevoelskaarten, Ik Denk Me Sterk-gedachtekracht kaarten en het Brugklasspel. Na het volgen van deze training bent u in staat een keuze te maken uit te verschillende werkvormen die aan bod komen in het programma en kunt u deze afstemmen op de kinderen waar u mee werkt. Het is hierbij niet noodzakelijk de materialen aan te schaffen die in de training worden gebruikt. Het accent ligt op het creatief leren gebruiken van spelvormen, coachingstechnieken om kinderen in de overgangsperiode succesvol op weg te helpen. 
 
Resultaat en toepassing van de training
De training nodigt jou uit om na te denken over jouw eigen doelgroep en wijze van contact. Je kunt de inspiratie die je deze middag op doet gebruiken om een eigen training te ontwikkelen. Je kunt de training vertalen naar:
- individueel coachen
- coachen en trainen in groepsverband
- aanbieden van spel en werkvormen in de klas
- workshop(s), themamiddag, theekransje in groepsverband
- verwerken van spel en werkvormen in een al bestaande training
 
Tijdsinvestering
4 uur effectieve trainingstijd
 
Financiele investering 
€ 86,78 exclusief BTW
€ 105,00 inclusief BTW
 


Themapakket Klaar voor de Brugklas!
Er is de mogelijkheid om het themapakket Klaar voor de brugklas! met korting aan te schaffen in combinatie met het volgen van de training. In het themapakket zitten materialen die u kunt gebruiken om kinderen tussen de 11 en 14 jaar te helpen in hun overstap naar de brugklas en/of hun eerste jaar in het voortgezet onderwijs. 
Het themapakket bestaat uit:
- Het Brugklasspel
- Ik denk me sterk
- Pubercoackkaarten
- SurvivalKID Naar de middelbare school
- Proewerkplanner
- Cadeautje
 
De prijs van alle producten samen is € 77,05
Het themapakket (zie hier uitgebreide omschrijving) is € 69,00
Het themapakket in combinatie met het volgen van de training is € 65,00
Als u het themapakket Klaar voor de Brugklas! bestelt ontvangt u deze op de dag van de training. 
 
Het themapakket is een aanvulling op de training maar geen noodzaak of voorwaarde voor het volgen van de training. 
 
Datum
26 januari 2018

Tijd
inloop 9.00 uur
Training 9.30 - 14.00 uur 
 
Locatie 
Maassluis of Vlaardingen (dit is afhankelijk van het aantal deelnemers)
 
Bewijs van deelname 
Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat.
 
Inschrijving 

 
Trainer(s)
De training wordt verzorgd door Mirelle Valentijn, medeoprichtster van Stichting Omgaan met Pesten, medeontwikkelaar van de training stevige stap (voor aankomend brugklassers) en auteur van het spel "Ik denk me sterk".  Mirelle is opgeleid tot omgangskundige en trainer. Zij heeft jarenlange ervaring in het trainen van beroepskrachten, die werkzaam zijn binnen het onderwijs en begeleiding van kinderen en tieners. Daarnaast werkt zij nog steeds met jong & oud in haar praktijk voor levensgeluk en coacht zij ieder seizoen kinderen uit groep 8 en de brugklas in deze periode van verandering. Zij deelt haar kennis met veel plezier als trainer voor Semmie Sprekend Spel & Training.
 
Heeft u nog vragen over de training mail dan naar training@semmie.net en wij denken graag met u mee. 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.