Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Speelkind-Theater(technieken)-in-coaching-9-november
Speelkind - 9 november 2018
Geaccrediteerd door Register Vaktherapie met 5 punten
Speelkind

Theater(technieken) in coaching en begeleiding van kinderen en jongeren

Datum
vrijdag 9 november  2018

Tijd
10.00 - 15.30 uur 

Deze training is open voor individuele inschrijving

Omschrijving
Kinderen zijn net acteurs: ze houden gewoon van spelen!
Deze training is gebaseerd op het boek Speelkind waarin oefeningen uit de theaterwereld staan die kinderen helpen “uit het hoofd” te komen en weer maatjes te worden met hun eigen lijf.
Het boek Speelkind staat vol met tips en tricks en ervaringen en theateroefeningen die in deze training zelf beleefd, ervaren en begeleid worden zodat jij het zelf kunt gaan inzetten in jouw praktijk. De training helpt je de tips en tricks eigen te maken onder begeleiding van Irma Hartog, actrice, kindercoach en auteur van het boek Speelkind.

"Irma zorgde voor een fijne en veilige sfeer waardoor een ieder durfde te uiten en ook iets te laten zien" Deelnemer training november '17

Achtergrond
Acteurs aan de ene kant en pedagogen, therapeuten, kinder- en jongerencoaches, psychologen, hulpverleners aan de andere kant hebben een aantal dingen maar vooral één ding gemeen; als het erop aankomt, als basis van al hun professionele handelen werken zij altijd met zichzelf in relatie tot de ander. Los van alle essentiële technieken, rekwisieten, spelmaterialen, diagnostisch materiaal werken beide professionals vooral met zichzelf als mens. Zelfreflectie is niet voor niets een groot deel van de ontwikkeling van de pedagogische professional. Voor opgeleide acteurs zijn psychologische inzichten en het doorleven van het zelf onderdeel van het dagelijks werken.

De pedagogische professionals kunnen zich verrijken met de inzichten die de theaterpraktijk geven. Want uiteindelijk verschillen zelfs de doelen die beide groepen willen bereiken niet eens zo veel van elkaar; een beweging in gang zetten bij de ander of dat nu het publiek of de cliënt is.  En die beweging kan de cliënt alleen zelf tot stand brengen met de nodige respectvolle input van een professional die niet bang is zichzelf te laten zien in combinatie met professionele onderbouwing.
Want dat maakt een pedagogische of GGZ medewerker tot een professional; zijn eigen kunnen, emoties en inzichten onderkennen en gebruiken ten behoeve van het welzijn van de ander.
 
In de training Speelkind komen beide werelden samen; inzichten, technieken en spelvormen uit de theaterwereld onderbouwen de pedagogische professional met een dubbel doel: zelfreflectie en zelfinzicht tot stand brengen bij de professional en concrete werkvormen die met cliënten kunnen worden ingezet.
 
Werkwijze
Tijdens de training neemt Irma je mee in haar eigen weg als acteur en als kindercoach. Hoe zij ervaren heeft dat wat zij in het theater leerde ook kinderen kan helpen als zij te maken krijgen met lastige emoties.
Daarnaast wordt er binnen de training vooral veel geoefend, ervaren en gereflecteerd waarbij steeds wordt gekeken naar wat een oefening jou oplevert  als voor de kinderen waar mee gewerkt wordt.

Resultaat en toepassing van de training
Na de training heb je door middel van oefening en zelf ervaren je zelfbewustzijn in stemgebruik, lichaamshouding en emotiebeleving vergroot. Je weet  hoe je overkomt en hoe je dit ten gunste van de coaching, hulpverlening, therapie, onderwijs  of zorg kan bijsturen. Daarnaast weet je  hoe je  deze oefeningen kunnen inzetten om een coachings-, onderwijs- of hulpvraag bij de cliënt te verduidelijken of te bereiken.
 
Na de training ken je verschillende werkvormen om de cliënt te helpen contact te maken met het gevoel en ervaringen van het lichaam. Je begrijpt bij welke coachings- en hulpvragen deze werkvormen kunnen worden ingezet en kunt deze in de praktijk doelgericht toepassen.
 
De werkvormen en technieken worden aangeboden vanuit de theaterervaring van de trainer. Spelplezier en het opdoen van positieve ervaringen door de deelnemer staan centraal.
 
De thema’s die in deze training aan bod komen zijn zelfbewust-zijn, stemgebruik, emoties, observeren, omgaan met angst/ stress en  samenwerking.

"Fijn dat een aantal oefeningen uit het boek zijn geoefend en dat ik de oefeningen op deze manier heb kunnen ervaren. Vooraf had ik geen idee hoe een oefening zou kunnen beginnen. Dit inzicht is vergroot.
Deelnemer training november '17

 
Doelgroep training
Pedagogische professionals zoals pedagogen, vaktherapeuten, kindertherapeuten, speltherapeuten, psychologen, wijkteammedewerkers, leerkrachten, kindercoaches, smw-ers, ambulant begeleiders, pedagogisch medewerkers, sociotherapeuten etc.

"Vooraf voelde ik mij enigszins een vreemde eend in de bijt, maar dit verdween al snel door de openheid in de groep en de oefeningen van Irma"  Deelnemers training november '17

Financiële investering
€ 150,00 (incl BTW) zonder het boek Speelkind
€ 169,95 (incl BTW) met het boek Speelkind

Gewenste voorkennis/ aanvangsniveau
Opleiding in de pedagogische, onderwijs of sociale sector.Kwalificaties/ accreditatie
De deelnemers ontvangen een certificaat met competentie-omschrijving zodat de training kan worden opgevoerd in de vrije ruimte.
Accreditatie wordt aangevraagd bij Vaktherapie.

Competenties die tijdens de training aan de orde komen
De pedagogische professional
-kan contact opbouwen en de situatie verkennen
Speloefeningen rond zelfbewust-zijn, observeren
-ondersteunt de opvoeding
Speloefeningen rond omgaan met stress en angst, samenwerking, emoties
-kiest passende interventies en past deze toe
Speloefeningen rond angst en stress, emoties
-brengt informatie en advies duidelijk over
Speloefeningen rond stemgebruik, zelfbewust-zijn, openbaar spreken
-kan een plan van aanpak opstellen
Alle speloefeningen worden gekoppeld aan inzet bij client
-handelt planmatig, methodisch en gestructureerd
Alle speloefeningen worden gekoppeld aan inzet in begeleiding van client
-reflecteert op eigen handelen
Alle speloefeningen worden zelf ervaren, wordt feedback op gegeven
-werkt vanuit visie op opvoeding
Training in zijn geheel nodigt uit om visie te ontwikkelen rond inzetten van lijflijke ervaringen in coaching en begeleiding
-legt contact met de cliënt
Alle speloefeningen zijn een optie om in te zetten in cientcontact. Tijdens de training is er steeds aandacht hoe deze aan te bieden aan client
-creëert een veilig pedagogisch (leer)klimaat
Alle speloefeningen zijn een optie om in te zetten in cientcontact. Tijdens de training is er steeds aandacht hoe deze aan te bieden aan client
-verheldert vragen en behoeften
Speloefeningen rond observeren, zelfbewust-zijn, emoties
 
Aantal deelnemers
Minimaal 8
Maximaal 25

Aan te schaffen materiaal
Speelkind (als deze nog niet in bezit is)

Datum
9 november 2018

Locatie
Kerkgebouw van de Kerk van de Nazarener
Zwanensingel 1
3136 GZ Vlaardingen

Bewijs van deelname
Certificaat met verantwoording competenties.
Accreditatie is aangevraagd en toegekend door Register Vaktherapie met 5 punten. 

Trainer(s)
Irma Hartog
namens Semmie aanwezig Sylvia van Asperen 

 
 


Weergave:
 


Bezig met laden...
Speelkind
€ 20,95

Prijs per stuk


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies