Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Stotteren is een spraakstoornis die het vloeiende verloop van spraak kan verstoren en een impact kan hebben op het zelfvertrouwen en de communicatie van kinderen. In deze tekst verkennen we hoe spelmateriaal kan worden ingezet als effectieve hulpmiddelen om kinderen te helpen bij het omgaan met stotteren en hun communicatieve vaardigheden te verbeteren.


Weergave:


Bezig met laden...
Praatprikkels
€ 10,95

Prijs per stuk

Rory's Story Cubes - Classic
€ 12,99

Prijs per stuk

-50%
Stotteren doe je niet alleen - LAATSTE EXEMPLAREN
Stotteren doe je niet alleen - LAATSTE EXEMPLAREN
€ 18,00 € 9,00

Prijs per stuk

-50%
Stotterkit LAATSTE EXEMPLAREN
Stotterkit LAATSTE EXEMPLAREN
€ 12,90 € 6,45

Prijs per stuk

Stotteren bij Kinderen: Stotteren is een complexe spraakstoornis die verschillende vormen kan aannemen, variërend van herhalingen en verlengingen van klanken tot blokkades tijdens het spreken. Voor pedagogische professionals is het belangrijk om kinderen met stotteren te ondersteunen bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen, het verminderen van spreekangst en het bevorderen van een positieve communicatieve omgeving.

Rol van Spelmateriaal: Spelmateriaal kan een waardevol hulpmiddel zijn bij het werken met kinderen die stotteren. Door middel van speelse activiteiten kunnen pedagogische professionals kinderen aanmoedigen om op een ontspannen en creatieve manier met hun spraak om te gaan. Denk bijvoorbeeld aan rollenspellen waarbij kinderen verschillende situaties kunnen nabootsen en hun communicatieve vaardigheden kunnen oefenen. Spelmaterialen zoals poppen, handpoppen, puzzels met afbeeldingen en boeken met dialogen kunnen ook worden gebruikt om interactie en gespreksvaardigheden te stimuleren.

Voordelen van Spelmateriaal:

  • Het creëert een veilige en speelse omgeving waarin kinderen zich comfortabel voelen om te communiceren.
  • Het vermindert spreekangst en bevordert zelfvertrouwen.
  • Het stimuleert vloeiend spreken en verbetert spraakritme.
  • Het biedt gelegenheid om te oefenen met verschillende spraaktechnieken, zoals ontspannen ademhalen en articulatie.

Conclusie: Voor pedagogische professionals is het belangrijk om kinderen met stotteren te ondersteunen bij het ontwikkelen van effectieve communicatieve vaardigheden. Door gebruik te maken van spelmateriaal kunnen zij kinderen helpen om hun spraakvermogen te verbeteren, hun zelfvertrouwen te vergroten en een positieve communicatieve omgeving te creëren. Met de inzet van spelmateriaal kunnen pedagogische professionals stappen zetten in de richting van een vloeiende en zelfverzekerde spraak voor kinderen met stotteren.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.