nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Time Trackers Grappig hoe verschillend de reacties zijn op de Time Trackers die ik heb besteld. De Time Tracker en de Time Tracker Mini zijn nog maar net uitgepakt en vanaf het eerste moment regent het reacties. Variërend van “Wat is dat nou weer? “en “Hoe leggen we kinderen aan de andere kant van de wereld uit dat we hier zo met tijd omgaan” tot “Wouw, mam, mag ik die hebben?”

Ik besluit de Time Trackers een paar weken op sleeptouw te nemen langs mijn werk bij het samenwerkingsverband, coachingsgesprekken, oudergesprekken, vergaderingen en bij de dagelijkse dingen in mijn gezin.
De Time Tracker blinkt uit in helderheid en duidelijkheid. Je kan precies aangeven hoe je de tijd in wilt stellen, en wanneer de groene, oranje en rode lampjes gaan branden. Voor alle duidelijkheid: bij het rode licht is je tijd op . Het geluidssignaal is instelbaar van subtiel tot luid en duidelijk. Deze timer valt vooral in de smaak bij mensen, die al bekend zijn met andere timers en hier veel gebruik van maken. Vooral de overgang van ‘genoeg tijd’ (groen) via ‘de tijd raakt op’ (oranje) naar ‘einde tijd’ (rood) valt in de smaak. Kinderen die behoefte hebben aan duidelijkheid en voorspelbaarheid doen het hier goed op. De toepassingsmogelijkheden zijn legio: zelfstandig werken tijd, uitgestelde aandacht tijd, oudergesprekken, opruimtijd, beeldschermtijd, speeltijd etc. Persoonlijk vind ik het een groot voordeel dat er een adapter aangesloten kan worden op de Time Tracker, zodat er niet steeds batterijen nodig zijn. Deze timer is vooral geschikt om op een vaste plek te gebruiken.

De Time Tracker mini heeft een hogere ‘aaibaarheidsfactor’. Vuurtoren, schattig, handig, mooi zijn woorden die genoemd worden tijdens de timer-tour. De Time Tracker mini is wat compacter en heeft een vriendelijke uitstraling. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de bediening wat minder intuïtief is met de draaiknoppen aan de zijkant. Het duurde even voordat duidelijk was hoe het oranje signaal ingesteld moet worden. Deze timer neem je makkelijk mee in je tas en is vooral geschikt voor gebruikers die veel op stap zijn. Ambulant begeleiders, gezinsbegeleiders, hulpverleners etc. Overigens is voor deze timer geen adapter beschikbaar.

Wat dan mijn eigen voorkeur heeft? Ik heb niet zoveel te kiezen. De kleine timer zit in mijn tas en gaat veel mee op stap. De grote timer is inmiddels geconfisqueerd door onze jongste en wordt dagelijks gebruik bij het bepalen van haar beeldscherm tijd en de leestijd die ze nog heeft voor het slapen gaan. #goedebestemming.
      02-08-2018 11:07     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.