nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Spelenderwijs verbinden en hechten

Najaar 2018
Wilt u op de hoogte blijven van een nieuwe datum? Stuur ons dan een mail.

Datum
najaar 2018


Tijd
inloop 9.30 uur
start 10.00 uur
einde 13.30


Omschrijving

Wil je weten hoe je met eenvoudige spelletjes en met plezier de hechting van kinderen kan verbeteren?

Kom dan naar de workshop waar je naast een presentatie, geïllustreerd met filmpjes, zelf gaat ervaren hoe het werkt. Je ziet en leert welke zintuigen helpen bij de hechting en hoe elementen van de
Theraplay© therapie door jou gebruikt kunnen worden. Meteen de volgende dag al kan je ermee aan de slag.
En wedden dat je ontdekt dat je zelf heel wat in je mars hebt!

Achtergrond
Geef een kind een bal en ga samen spelen! Door de eeuwen heen en in alle culturen vormen spel en speelsheid het meest natuurlijke ontwikkelingsmiddel voor kinderen. Ongeacht hun afkomst, ongeacht wie ze zijn. Spelenderwijs verbinden en hechten toont dat ouders en opvoeders die actief en met plezier investeren in een hechte relatie met hun kind, bouwen aan een waardevol fundament. Als kinderen in hun eerste levensjaren in een liefdevolle, stabiele omgeving opgroeien, leggen ze een gezonde basis voor hun verdere leven. Zo’n omgeving stimuleert actief de hersenontwikkeling en vergroot zo hun toekomst perspectief. De stevige band met hun opvoeders zorgt voor vertrouwen in zichzelf, anderen en de wereld. En het mooie is dat iedereen – van ouder en verzorger tot leerkracht, pleegouder en therapeut – hieraan kan bijdragen. Spelenderwijs. Elke dag opnieuw.

Deze workshop is gebaseerd op en wordt verzorgd door de auteur van het boek Spelenderwijs verbinden en hechten, Micheline Mets. In het boek gaan achtergrond en echt doen hand in hand. Het is een inspiratiebron met ruim honderd spelvoorbeelden die het hechtingsproces bevorderen door elke dag opnieuw samen te spelen en te beleven. Spelenderwijs verbinden en hechten is een boek voor iedereen die met kinderen werkt en leeft. Daarnaast kan het gebruikt worden door Theraplay ®-therapeuten en is het een praktisch naslagwerk voor opleidingen en nascholingstrajecten waarbij hechting aan bod komt.
Zowel het boek als de workshop Spelenderwijs verbinden en hechten willen inspireren, maar vooral motiveren om actief en met plezier aan de gang te gaan.Doelgroep workshop
Pedagogische professionals zoals pedagogen, kindertherapeuten, speltherapeuten, wijkteammedewerkers, leerkrachten, kindercoaches, smw-ers, ambulant begeleiders, pedagogisch medewerkers, sociotherapeuten etc.


Werkwijze
De workshop bestaat uit afwisselend theorie, oefenen en terugkoppeling.


Resultaat en toepassing van de workshop
Aan het eind van de workshop heb je concrete handvatten in handen om een veilige hechting tussen jou en de clientje te bevorderen en om ouders te helpen een veilie hechting met hun kind tot stand te brengen. 
Met goodybag om direct aan de slag te gaan. 
Tijdsinvestering
3,5 uur
10.00 – 13.30 uur


Financiële investering
De exacte prijs wordt nog bekend gemaakt en zal rond de € 80,00 zijn
Atijd met goodybag met kleine attributen om het geleerde direct te kunnen toepassen. 

Datum

najaar 2018


Locatie
Kerk van de Nazarener
Zwanensingel 1
Vlaardingen


Bewijs van deelname
Aan het eind van de workshop ontvangt u een certificaat als bewijs van deelname
Trainer(s)
Micheline Mets

Als kleuterleidster begonnen, heb zelf drie kinderen gekregen en heb nu 4 kleinkinderen.

Toen de kinderen groter waren heb naast mijn werk in de Buitenschoolse opvang de opleiding spelagogie gedaan in Utrecht .
Daarna was ik werkzaam als speltherapeute in Den Haag, zowel in een Polikliniek voor getraumatiseerde kinderen als in mijn een eigen praktijk Ilmatar. Daar werd ik een van de eerste gecertificeerd Theraplay© practitioners.
In januari 2017 is op vraag van mijn collega's mijn boek: “Spelenderwijs Verbinden en Hechten“ uitgekomen. Het boek is warm ontvangen door therapeuten, leerkrachten, kindercoaches, thuisbegeleiders, pedagogisch medewerkers, ouders, pleeg- en adoptieouders, grootouders en …. na 9 maanden was de derde druk een feit.

Namens Semmie is aanwezig  Sylvia van Asperen
 


Weergave: