Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Spelenderwijs-verbinden-en-hechten-5-oktober-VOL
Spelenderwijs verbinden en hechten

https://www.semmie.net/Files/7/113000/113715/FileBrowser/divers/button_inschrijven.png

Datum
vrijdag 5 oktober 2018

Tijd
inloop 9.30 uur
start 10.00 uur
einde 14.30 uur

Omschrijving
De training leert je om met eenvoudige spelletjes hechting te bevorderen.
Naast een presentatie, geïllustreerd met filmpjes ga je zelf gaat ervaren hoe het werkt. Je ziet en leert welke zintuigen helpen bij de hechting en hoe elementen van de Theraplay© therapie door jou gebruikt kunnen worden. Meteen de volgende dag al kan je ermee aan de slag.
En wedden dat je ontdekt dat je zelf heel wat in je mars hebt!

Achtergrond
Geef een kind een bal en ga samen spelen! Door de eeuwen heen en in alle culturen vormen spel en speelsheid het meest natuurlijke ontwikkelingsmiddel voor kinderen. Ongeacht hun afkomst, ongeacht wie ze zijn.
Spelenderwijs verbinden en hechten toont dat ouders en opvoeders die actief en met plezier investeren in een hechte relatie met hun kind, bouwen aan een waardevol fundament. Als kinderen in hun eerste levensjaren in een liefdevolle, stabiele omgeving opgroeien, leggen ze een gezonde basis voor hun verdere leven. Zo’n omgeving stimuleert actief de hersenontwikkeling en vergroot zo hun toekomst perspectief. De stevige band met hun opvoeders zorgt voor vertrouwen in zichzelf, anderen en de wereld. En het mooie is dat iedereen – van ouder en verzorger tot leerkracht, pleegouder en therapeut – hieraan kan bijdragen. Spelenderwijs. Elke dag opnieuw.


Deze training is gebaseerd op en wordt verzorgd door de auteur van het boek Spelenderwijs verbinden en hechten, Micheline Mets. In het boek gaan achtergrond en echt doen hand in hand. Het is een inspiratiebron met ruim honderd spelvoorbeelden die het hechtingsproces bevorderen door elke dag opnieuw samen te spelen en te beleven. Spelenderwijs verbinden en hechten is een boek voor iedereen die met kinderen werkt en leeft. Daarnaast kan het gebruikt worden door Theraplay ®-therapeuten en is het een praktisch naslagwerk voor opleidingen en nascholingstrajecten waarbij hechting aan bod komt.
Zowel het
boek als de workshop Spelenderwijs verbinden en hechten willen inspireren, maar vooral motiveren om actief en met plezier aan de gang te gaan.

https://www.semmie.net/Files/7/113000/113715/FileBrowser/divers/button_inschrijven.png

Doelgroep workshop
Pedagogische professionals zoals pedagogen, kindertherapeuten, speltherapeuten, wijkteammedewerkers, leerkrachten, kindercoaches, smw-ers, ambulant begeleiders, pedagogisch medewerkers, sociotherapeuten etc.

Werkwijze
De training bestaat uit theorie, oefenen en terugkoppeling.

Resultaat en toepassing van de workshop
Aan het eind van de training heb je concrete handvatten in handen om een veilige hechting tussen jou en de clientje te bevorderen en om ouders te helpen een veilige hechting met hun kind tot stand te brengen. Ook heb je inzicht in hoe Theraplay ® werkt
Met goodybag om direct aan de slag te gaan. 

Tijdsinvestering
10.00 – 14.30 uur

Financiële investering
€ 115,00 incl. BTW, lunch en goodybag
De goodybag is gevuld met kleine attributen om het geleerde direct te kunnen toepassen. 

Datum

5 oktober 2018

Locatie
Keucheniusstraat 3e
3144 EM Maassluis

Bewijs van deelname
Aan het eind van de training ontvangt u een certificaat als bewijs van deelname

Voor het opvoeren van deze training bij SKJ maak je gebruik van de scholing in de vrije ruimte. Je ontvangt 0,5 punt per uur.

Bij aanmelding in “mijn SKJ” upload je:
- het certificaat dat je na afloop van ons ontvangt
- het dagprogramma ter verantwoording van het aantal uren

Trainer(s)
Micheline Mets

Als kleuterleidster begonnen, heb zelf drie kinderen gekregen en heb nu 4 kleinkinderen.
Toen de kinderen groter waren heb naast mijn werk in de Buitenschoolse opvang de opleiding spelagogie gedaan in Utrecht .
Daarna was ik werkzaam als speltherapeute in Den Haag, zowel in een Polikliniek voor getraumatiseerde kinderen als in mijn een eigen praktijk Ilmatar. Daar werd ik een van de eerste gecertificeerd Theraplay© practitioners.
In januari 2017 is op vraag van mijn collega's mijn
boek: “Spelenderwijs Verbinden en Hechten“ uitgekomen. Het boek is warm ontvangen door therapeuten, leerkrachten, kindercoaches, thuisbegeleiders, pedagogisch medewerkers, ouders, pleeg- en adoptieouders, grootouders en …. na 9 maanden was de derde druk een feit.

Namens Semmie is aanwezig Sylvia van Asperen aanwezig


https://www.semmie.net/Files/7/113000/113715/FileBrowser/divers/button_inschrijven.png

 


Weergave:


Bezig met laden...
Spelenderwijs verbinden en hechten
€ 33,50

Prijs per stuk


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.