nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

De woorden emoties en gevoelens worden vaak door elkaar heen gebruikt terwijl er wel degelijk een verschil zit tussen beide termen. Zolang de ontwikkeling van het gevoelsleven, waar ook de emoties onder vallen, redelijke vanzelfsprekend verloopt maakt de exacte aanduiding niet erg veel uit. Maar zodra er belangrijk wordt verschil te maken tussen beide termen, als er extra aandacht, acties, bemoediging, duiding of begeleiding nodig is, kan het belangrijk zijn aan te geven wanneer een beleving een emotie is en wanneer een gevoel. 


Weergave:
  4 / 10  Bezig met laden...
Gouden Ankermunten (set van 10)
€ 3,41

Prijs per 10 munten

GROK
€ 42,95

Prijs per stuk

Grote boom is ziek
€ 14,99

Prijs per stuk

Haal de Grrr uit agressie
€ 9,95

Prijs per stuk

Harley
€ 15,00

Prijs per stuk

Help... ik voel zo veel!
€ 16,50

Prijs per stuk

Helpende gedachten
€ 12,95

Prijs per stuk

Het Brugklasspel
€ 22,95

Prijs per stuk

Het EQ Babbelspel
€ 65,00

Prijs per stuk

Het Hartenpakket
€ 79,95

Prijs per stuk

Het Kleurenmonster - Kartonboekje
€ 10,95

Prijs per stuk

Het Kleurenmonster - Kleurboek
€ 7,50

Prijs per stuk

Het Kleurenmonster - Prentenboek
€ 14,95

Prijs per stuk

Het Originele Babbelspel
€ 65,00

Prijs per stuk

Het tri- tra- tranenboek
€ 14,95

Prijs per stuk

Het vollehoofdenboek
€ 29,95

Prijs per stuk

Hoe kom ik van die angsten af?
€ 19,90

Prijs per stuk

Hoe kom ik van die stress af?
€ 19,90

Prijs per stuk

  2 3  4  5 6  

Een kind leert in de loop van zijn leven steeds meer verschillen aan te brengen, nuances te ervaren en op verschillende manieren zijn of haar emoties te reguleren en te uiten. Hier is oefening voor nodig. Er doen zich doorgaans allerlei omstandigheden voor waar kinderen op reageren, merken wat werkt en wat niet werkt of waar de correctie of bemoediging van een volwassene op volgt.
Het is belangrijk dat een kind leert herkennen en benoemen maar even belangrijk is dat een betrokken volwassenen de uitingen van het kind leert herkennen en benoemen.

Lees hier een blog van Tea Adema met een uitleg over het verschil tussen emoties en gevoelens.
Hoe een kind reageert op de emoties en gevoelens die hij ervaart in zijn lichaam en gevoelsleven, wordt emotieregulatie genoemd. Bij een goed ontwikkelde emotieregulatie leert het kind adequaat, dus passend te reageren op de gevoelens, emoties, sensaties die van binnenuit komen. Als een kind een mindere emotieregulatie heeft kan het zowel te veel of te weinig adequaat reageren op gevoelens van binnenuit. Dit kan betekenen dat een kind de onbedwingbare drang heeft te gaan slaan als hij zijn zin niet krijgt. Dus dat betekent dat een kind een gevoel van teleurstelling vertaalt naar agressief gedrag. Maar het kan ook dat een kind vrijwel niet reageert. Dus bijvoorbeeld grote angst ervaart maar in plaats van hulp te vragen volkomen dichtslaat en alle gevoelens binnen houdt.

Spellen helpen kinderen om op een natuurlijke en tegelijkertijd iets sturende manier emoties en gevoelens te ervaren en in de veilige setting van de therapie, begeleiding of coaching uit te proberen wat fijn en adequaat is. Een therapeut of coach biedt het kind verschillende creatieve (= vindingrijke) manieren aan om met de emoties en gevoelens te gaan oefenen die ervaren worden. 
 


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.