Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

De confrontatie met de dood grijpt diep in het leven van een kind, maar ook in dat van de betrokken volwassenen. Het kind of de jongere moet leren omgaan met het verlies dat is ontstaan en de daarbij komende de gevoelens maar ook met de heftige emoties die bij anderen in zijn omgeving al dan niet zichtbaar zijn. Een veelheid aan emoties en gevoelens in de loop van de tijd steeds weer andere gedaantes kan aannemen of op onverwachte momenten kunnen opdoemen.
Prentenboeken en spellen helpen overlijden, afscheid nemen en gemis los te maken van angst en mysterie en het open te leggen zodat er troost ervaren mag worden. 


Weergave:
  2 / 2  Bezig met laden...
Koesterkaartjes bij verlies
€ 15,00

Prijs per stuk

Lieve oma Pluis
€ 6,95

Prijs per stuk

Mama wordt een sterretje
€ 12,95

Prijs per stuk

Naar de kindertherapeut
€ 26,80

Prijs per stuk

Openhartig Afscheid
€ 12,99

Prijs per stuk

Openhartig Memories
€ 12,99

Prijs per stuk

Pot vol goede wensen
€ 10,95

Prijs per stuk

Schattentasje
€ 3,00

Prijs per stuk

Sterrenkaartjes
€ 14,75

Prijs per stuk

Sterrenpost
€ 7,50

Prijs per stuk

-30%
Troostkaarten
Troostkaarten
€ 19,99 € 13,99

Prijs per stuk

Voor altijd vrienden
€ 14,95

Prijs per stuk

Waar is oma nu?
€ 9,95

Prijs per stuk

Zebra
€ 14,90

Prijs per stuk

Zonnekaartjes
€ 14,75

Prijs per stuk

Zonnepost
€ 7,50

Prijs per stuk

  1  2   

Omgaan met dood en rouw

Helaas hebben kinderen ook te maken met afscheid nemen. Dit kan om het verlies van een knuffel gaan of een verhuizing van een vriendje. Het is goed om kinderen al vroeg te leren omgaan met het verlies. Hoe graag je ook zou willen, als er sprake is van een overlijden waarbij kinderen betrokken zijn, kun je de kinderen niet weghouden van dit verdriet.
 

 

Ondersteunen bij overlijden

Als volwassenen kun je kinderen helpen om hun verlies te verwerken. Zoals eerder aangegeven gaat het niet om het verdriet weg te nemen, maar om het verdriet delen en het kind liefdevol te steunen en te begeleiden. Laat kinderen al hun vragen stellen en geef hier eerlijk antwoord op. En als je het antwoord niet weet dan kun je dit ook aangeven.
 

Spellen rondom thema dood en rouw

Semmie heeft diverse prentboeken en spellen welke kunnen ondersteunen bij het thema dood en rouw. Het omgaan met overlijden is een lastig onderwerp voor volwassenen met kinderen. Kinderen hebben hulp nodig bij het omgaan met verlies (de dood van een dierbare) waarmee ze geconfronteerd worden. Kinderen zijn nog afhankelijk van volwassenen om hen heen. Het is belangrijk dat zij gehoord en betrokken worden bij het afscheid.

Voor meer informatie over boeken en spellen rondom het thema dood en rouw, kan contact opgenomen worden via: info@semmie.net of 010 752 62 77.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.