Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

De afkorting ADHD betekent Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Dit betekent dat mensen met ADHD grote moeite kunnen hebben zich te focussen en te concentreren en direct reageren op impulsen van binnenuit en van buiten af. Bij ADHD combineert deze concentratie stoornis met hyperactief gedrag.

Mensen met ADD  hebben dezelfde moeite zich te concentreren maar later dit niet zien of uiten dit niet in bijzonder druk gedrag. Het is een stoornis die minder zichtbaar is maar net zo belangrijk om ondersteuning in te krijgen. 


Weergave:
  2 / 2  Bezig met laden...
Stop Denk Doe Ankermunten (set van 10)
€ 3,41

Prijs per 10 munten

Stop Denk Doe Spel (incl. kwartet)
€ 45,00

Prijs per stuk

Tangle Artist Junior
€ 5,99

Prijs per stuk

Tangle Classic
€ 3,99

Prijs per stuk

Tangle Relax
€ 5,99

Prijs per stuk

Tangle Therapy
€ 13,99

Prijs per stuk

Teken je gesprek over faalangst
€ 19,95

Prijs per stuk

Time Timer Plus
€ 54,45

Prijs per stuk

Time Tracker - Mini
€ 27,50

Prijs per stuk

Time Tracker
€ 36,95

Prijs per stuk

Uitbreidingsset ADHD
€ 26,50

Prijs per stuk

Weet jij wat ADHD is?
€ 12,50

Prijs per stuk

Whisperphone Junior/ Kindermaat
€ 15,67

Prijs per stuk

  1  2   

ADHD en ADD

Er wordt nog wel eens de vraag gesteld of ADHD over gediagnosticeerd wordt omdat het ‘vroeger minder vaak voor kwam’. Maar er is echt een verschil tussen het ervaren van kenmerken die lijken op de kenmerken van ADHD en de ADHD die zorgvuldig met testen is gediagnosticeerd door professionals die hiertoe bevoegd zijn. 

Het zorgt ervoor dat je je moeilijk kunt concentreren. Mensen met ADD zijn ook vaker slordig en hebben moeite om hoofd- en bijzaken te onderscheiden. Semmie heeft diverse boeken en spellen om hierbij te ondersteunen.
 

 

Bijzonder druk

Zowel kinderen en jongeren met ADHD als kinderen en jongeren met ADD ervaren serieuze obstakels in het dagelijks leven, op school, met vrienden, tijdens het sporten en andere bezigheden die hen voor uitdagingen stelt die personen die zich even niet goed kunnen concentreren niet in dezelfde mate tegen komen. In de opvoeding ervaren ouders dat het lastiger is om bepaalde principes te laten beklijven en is er meer structuur, duidelijkheid en afbakening nodig.
 

 

ADHD en ADD hulpmiddelen

In de opvoeding en de klas wordt hierdoor vaak gebruik gemaakt van Time Timers en planners om het overzicht te krijgen en te behouden. Daarnaast heeft Semmie diverse spellen en boeken om mensen met ADHD en ADD te helpen om meer structuur te krijgen. Zoals de ADHD coachingskaarten. De ADHD coachingskaarten bestaan uit tips, ideeën en opdrachten voor jongeren met ADHD en ADD.

Op de site www.balansdigitaal.nl is de oudervereniging te vinden en veel informatie over ADHD en ADD. Op www.GGZnieuws.nl staan 12 tips voor het begeleiden van kinderen. 
 


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.