Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Bang, boos, blij, gefrusteerd, verdrietig, jaloers of teleurgesteld. Allemaal emoties die kinderen ervaren. Maar hoe leer je om deze emoties te herkennen en benoemen? De diverse spellen van Semmie kunnen hierbij helpen.


Weergave:
  1 / 9  Bezig met laden...
Ballonnen - Emotie (set van 8)
€ 2,95

Prijs per 8 ballonnen

Emotieblokken EmotiBlocks
€ 19,95

Prijs per stuk

Gevoelswereldspel
€ 29,95

Prijs per stuk

10 maxi emotie stempels
€ 19,50

Prijs per stuk

360 Verhalen LAATSTE EXEMPLAREN
€ 39,95

Prijs per stuk

Ademspelkaarten
€ 22,50

Prijs per stuk

Als je blaft
€ 17,50

Prijs per stuk

Als verdriet op bezoek komt
€ 15,99

Prijs per stuk

Antarctica
€ 25,00

Prijs per stuk

Archipel
€ 25,00

Prijs per stuk

Babbelspel Junior
€ 65,00

Prijs per stuk

Babbelspel Junior - Uitbreidingsset
€ 16,50

Prijs per stuk

Bang mannetje
€ 14,99

Prijs per stuk

-9%
Basispakket Gezinscoach
Basispakket Gezinscoach
€ 356,69 € 325,00

Prijs per stuk

-9%
Basispakket Kindercoach
Basispakket Kindercoach
€ 370,04 € 335,00

Prijs per stuk

Beestenfeest
€ 20,99

Prijs per stuk

Bingo: het geluid van emoties
€ 32,95

Prijs per stuk

-25%
BLOB Bereavement/ Verlies
BLOB Bereavement/ Verlies
€ 42,50 € 31,88

Prijs per stuk

   1  2 3 4 5  

Emoties herkennen

De diverse spellen van Semmie helpen bij het herkennen en benoemen van emoties. Kinderen moeten leren de eigen emoties te herkennen en uit elkaar te houden. Kinderen verwarren namelijk geregeld gevoelens door elkaar. Door kinderen emoties te laten herkennen, kunnen zij steeds beter leren hun gevoelens op de juiste wijze te uiten. Ze dienen hun impulsen te beheersen, de eigen emoties en die van een ander te herkennen en hier woorden aan kunnen geven.
 

Omgaan met emoties

Leren omgaan met emoties is belangrijk, voor het welbevinden van een kind. Als een kind bij iedere tegenslag wordt overrompeld door emoties, zal hij/zij zich vaak niet prettig voelen. Daarom is het van belang om kinderen aan te leren hoe zij hier mee om kunnen gaan. Daarom is het goed om emoties uiten te oefenen met kinderen.

 

Emotiespel

Spellen helpen kinderen om op een natuurlijke en tegelijkertijd iets sturende manier emoties en gevoelens te ervaren in de veilige setting van de therapie, begeleiding of coaching uit te proberen wat fijn en adequaat is. Een therapeut of coach biedt het kind verschillende creatieve (=vindingrijke) manieren aan om met emoties en gevoelens te gaan oefenen die ervaren worden. Semmie heeft diverse emotiespellen, zoals de Emotieblokken EmotiBlocks, BLOB Emotions of een box vol emoties.
 

Emoties en gevoelens

De woorden emoties en gevoelens worden vaak door elkaar heen gebruikt terwijl er wel degelijk een verschil zit tussen beide termen. Zolang de ontwikkeling van het gevoelsleven, waar ook de emoties onder vallen, redelijke vanzelfsprekend verloopt maakt de exacte aanduiding niet erg veel uit. Maar zodra er belangrijk wordt verschil te maken tussen beide termen, als er extra aandacht, acties, bemoediging, duiding of begeleiding nodig is, kan het belangrijk zijn aan te geven wanneer een beleving een emotie is en wanneer een gevoel. Lees hier een blog van Tea Adema met een uitleg over het verschil tussen emoties en gevoelens.

 


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies