nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

De woorden emoties en gevoelens worden vaak door elkaar heen gebruikt terwijl er wel degelijk een verschil zit tussen beide termen. Zolang de ontwikkeling van het gevoelsleven, waar ook de emoties onder vallen, redelijke vanzelfsprekend verloopt maakt de exacte aanduiding niet erg veel uit. Maar zodra er belangrijk wordt verschil te maken tussen beide termen, als er extra aandacht, acties, bemoediging, duiding of begeleiding nodig is, kan het belangrijk zijn aan te geven wanneer een beleving een emotie is en wanneer een gevoel. 


Weergave:
  1 / 10  Bezig met laden...
Ballonnen - Emotie (set van 8)
€ 2,95 Per 8 ballonnen
Emotieblokken EmotiBlocks
€ 19,95 Per stuk
Gevoelswereldspel
€ 29,95 Per stuk
360 Verhalen
€ 39,95 Per stuk
64 Inspiratiekaarten
€ 20,00 Per stuk
Aan de Etor
€ 19,95 Per stuk
Actie = Reactie
€ 16,95 Per stuk
Ademspelkaarten
€ 19,95 Per stuk
Als de maan lacht
€ 14,95 Per stuk
Als je steeds bang bent
€ 23,95 Per stuk
Antarctica
€ 25,00 Per stuk
Archipel
€ 25,00 Per stuk
Babbelspel Junior
€ 65,00 Per stuk
Bang mannetje
€ 13,95 Per stuk
-10%
Basispakket Kindercoach VERNIEUWD!
Basispakket Kindercoach VERNIEUWD!
€ 299,95 Per stuk € 334,45 Per stuk
-10%
Basispakket voor trainers Omgaan met pesten
Basispakket voor trainers Omgaan met pesten
€ 67,95 Per stuk € 75,80 Per stuk
   1  2 3 4 5  

Een kind leert in de loop van zijn leven steeds meer verschillen aan te brengen, nuances te ervaren en op verschillende manieren zijn of haar emoties te reguleren en te uiten. Hier is oefening voor nodig. Er doen zich doorgaans allerlei omstandigheden voor waar kinderen op reageren, merken wat werkt en wat niet werkt of waar de correctie of bemoediging van een volwassene op volgt.
Het is belangrijk dat een kind leert herkennen en benoemen maar even belangrijk is dat een betrokken volwassenen de uitingen van het kind leert herkennen en benoemen.

Lees hier een blog van Tea Adema met een uitleg over het verschil tussen emoties en gevoelens.
Hoe een kind reageert op de emoties en gevoelens die hij ervaart in zijn lichaam en gevoelsleven, wordt emotieregulatie genoemd. Bij een goed ontwikkelde emotieregulatie leert het kind adequaat, dus passend te reageren op de gevoelens, emoties, sensaties die van binnenuit komen. Als een kind een mindere emotieregulatie heeft kan het zowel te veel of te weinig adequaat reageren op gevoelens van binnenuit. Dit kan betekenen dat een kind de onbedwingbare drang heeft te gaan slaan als hij zijn zin niet krijgt. Dus dat betekent dat een kind een gevoel van teleurstelling vertaalt naar agressief gedrag. Maar het kan ook dat een kind vrijwel niet reageert. Dus bijvoorbeeld grote angst ervaart maar in plaats van hulp te vragen volkomen dichtslaat en alle gevoelens binnen houdt.

Spellen helpen kinderen om op een natuurlijke en tegelijkertijd iets sturende manier emoties en gevoelens te ervaren en in de veilige setting van de therapie, begeleiding of coaching uit te proberen wat fijn en adequaat is. Een therapeut of coach biedt het kind verschillende creatieve (= vindingrijke) manieren aan om met de emoties en gevoelens te gaan oefenen die ervaren worden.