nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.


Training "Ik denk me sterk" als tool in de week tegen pesten
Dit jaar is de week tegen pesten van 18 t/m 22 september.
Stichting School en Veiligheid kiest het landelijk thema. Dit jaar is dit ‘Online Pesten, pak ’t aan!’.

Ook Semmie heeft aandacht voor de week tegen pesten. Online pesten is voor kinderen hetzelfde als pesten. Zij maken geen onderscheid tussen online en offline pesten. Net als bij ‘gewoon’ pesten gaat het bij online pesten om schelden, roddelen en buitensluiten. Het gebeurt ook op andere manieren zoals het hacken van accounts, nare berichten plaatsen uit naam van een ander of bijvoorbeeld het ongevraagd online verspreiden van bewerkte foto’s of filmpjes. Zowel op de basisschool als op de middelbare school krijgen leerlingen hiermee te maken. 

Online pesten gebeurt meestal anoniem. Dat maakt het laagdrempeliger om te pesten en lastiger om te achterhalen wie de pester is. Semmie werkt intensief samen met Stichting ‘Omgaan met Pesten’ en ontwikkelde samen met hen de tool en kaartenset  ‘ik denk me sterk’, bestaande uit 60 associatie kaarten en helpende gedachten die ondersteunen bij het vergroten van zelfvertrouwen & weerbaarheid en het omgaan met grenzen en pestgedrag.

In de praktijk merken de trainers van de stichting dat online pesten en face to face pesten steeds vaker door elkaar lopen. Bijvoorbeeld wanneer online pesten zich voordoet in de vrije tijd. Denk aan nare en kwetsende opmerkingen die een kind sávonds via wats app in een groep ontvangt. Veel kinderen in de wats app groep reageren hierop ook negatief i.p.v. daar een stokje voor te steken! De volgende morgen naar school gaan en weten dat je deze kinderen die over je grens zijn gegaan weer onder ogen komt, kan veel spanning geven. Ook bij online pesten speelt gedachtekracht daarom een grote rol. Het kan het verschil maken als het gaat om meedoen aan online pesten of juist opkomen voor een ander. En als online pesten je overkomt, sta je sterker in je schoenen als je gedachtekracht aanspreekt en voor jezelf opkomt.

Jij als pedagogisch professional
Als pedagogische professional heb je vanuit je ervaring en opleiding alles in huis om te werken met kinderen aan een sterk zelfbeeld en sociale vaardigheden. 

Omschrijving 
Als pedagogisch professional is het belangrijk een positieve invloed uit te oefenen op de gedachten vorming van kinderen en tieners. Er zijn verschillende manieren om kinderen en tieners in hun gedachten vorming te begeleiden. 

Gedachtekracht heeft invloed op je gedrag in de groep. Wanneer je met kinderen en tieners wilt werken aan het thema pesten is het inzetten van gedachtekracht een sterke tool. Dit geldt voor alle rollen rondom het pesten; of het nu gaat om degene die pest, gepest wordt, meeloopt of alleen ziet wat er gebeurd. Uiteraard gaan we in deze training ook in op het verschil tussen plagen, pesten en ruzie, online pesten, de rollen bij pesten als groepsprobleem, do’s en don’ts als het gaat om pesten voorkomen en aanpakken.

Na het volgen van deze bijscholing kun je een keuze maken uit de werkvormen van het spel ‘Ik denk me sterk’ om individueel en in groepsverband (zowel in subgroepjes als in een grote groep) toe te passen. Ook is het mogelijk om een serie opvolgende werkvormen te kiezen en een programma samen te stellen om een intensievere periode te werken rond gedachtekracht.

Doelgroep
Deze bijscholing is bedoeld voor professionals die werken met kinderen van 6 tot en met 10 jaar en tieners van 10 tot en met 16 jaar. Dat zijn bijvoorbeeld professionals binnen het onderwijs; leerkrachten, docenten, intern begeleiders en remedial teachers. 

Ook professionals die werkzaam zijn binnen de begeleiding van kinderen en tieners; zoals trainers, kindercoaches, kindertherapeuten, en orthopedagogen kunnen zich aanmelden voor deze bijscholing.Werkwijze 
De training is interactief en ervaringsgericht. Dit betekent dat er wordt gewerkt met korte momenten van theoretische overdracht en er veel aan onderlinge uitwisseling wordt gedaan. 
Het werken met het spel ik denk me sterk staat centraal als middel om kinderen te ondersteunen bij het omgaan met elkaar. Een groot deel van de spelvormen mag u als professional ook zelf ervaren. Al spelende ontdekt u welke aandachtspunten er zijn voor de spelbegeleider.

De training is interactief, afwisselend in werkvorm

Er wordt gewerkt in een kleine groep zodat er voldoende aandacht is voor iedere inbreng maar dat maakt uiteraard wel dat het aantal plaatsen beperkt is. 

Na afloop
Na afloop ontvangt u de readers ikdenkmesterk-EXTRA, ikdenkmesterk-DE WORKSHOP, ikdenkmesterk-WEEKTEGENPESTEN met daarin de beschrijving van de theorie, spelvormen en een verwijzing naar literatuur.

Datum en tijd
De training vind plaats op woensdag 13 september van 13.00 – 17.00. 

Locatie
Semmie Sprekend Spel & Training
Keucheniusstraat 3E
3144 EM Maassluis
010 - 752 62 77

Investering
€ 70,00 excl het spel Ik denk me sterk
€ 89,25 incl het spel Ik denk me sterk