Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Training Muzisch Methodische Interventies in het wijkteam
Agogisch en therapeutisch gebruik van gestructureerd spel

De training Muzisch Methodische Interventies in het wijkteam wordt in company of in opdracht gegeven. De verkorte workshop Muzisch Methodische Interventies wordt gegeven tijdens gastlessen en als workshop tijdens congressen. Ook wordt de training gegeven voor andere doelgroepen zoals kindercoaches en SMW-ers.
Neem contact op met Sylvia van Asperen via training@semmie.net


Datum
in overleg


Tijd
in overlegOmschrijving
Van wijkteammedewerkers wordt verwacht dat hij kan ondersteunen, aansluiten bij de vraag, versterken van eigen kracht, kennis heeft over de normale ontwikkeling van het kind, inschatten en vergroten van de veiligheid, werkzame factoren en effectieve interventies kan inzetten.

Gestructureerd spel is spelmateriaal dat van zichzelf uit qua ontwerp, doelstelling, opzet, vormgeving en spelmogelijkheden richting en vorm geeft aan het contact. Daardoor past gestructureerd spel goed in oplossingsgerichte vraaggerichte begeleiding.
Het gebruik van spel maakt dat er direct aansluiting wordt gemaakt met de belevingswereld van het kind en bevordert het partnerschap omdat een spel in opzet is gemaakt om samen te spelen. Spel kan worden ingezet als lichte interventie, sturingsinstrument, voorbeeld- en opvoedingsondersteuning en als signaalfunctie.

Achtergrond
Van de wijkteammedewerker wordt een grote mate van flexibiliteit verwacht door de vele verschillende gezinnen, leeftijden etc waar hij mee werkt. De vraagstukken zijn zeer divers, er is een afgebakende en soms beperkte tijd ter beschikking en er wordt adequaat en doelgericht gehandeld. Hierdoor is het van belang dat de professional beschikt over een grote mate van creativiteit aan handelingsmogelijlkheden en mogelijke interventies.Doelgroep training
Wijkteammedewerkers


Werkwijze
Omschrijving van de inhoud van de training/workshop


Resultaat en toepassing van de training
Aan het eind van de training weten de wijkteammedewerkers wat de plaats is van spel binnen de werkwijze en de methodiek van de praktijk, kennen de wijkteammedewerkers  de werking van de spellen en hoe deze spellen methodisch ingezet kunnen worden.

De wijkteammedewerkers leren tijdens de training door middel van theorie, spel, reflectie, interactie en ervaren.
De deelnemers weten hoe met spel gedrags- emotionele, sociale en fysieke doelen kunnen worden bereikt. Welke plek therapeutisch spel heeft binnen de methodiek en werkwijze van de praktijk en kan de wijkteammedewerkers spel hierop aanpassen en toepassen in de praktijk.

De wijkteammedewerkers weten welke afwegingen gemaakt kunnen worden in de keuze van spel en kan deze afwegingen toepassen.

De wijkteammedewerker kan gestructureerd spel methodisch inzetten om een behandel of begeleidingsdoel te bereiken.

De wijkteammedewerker kan spel inzetten als interventie in de opvoedingsondersteuning, signaalfunctie en als begeleidings- of behandeltool.

De wijkteammedewerker heeft spelvormen ervaren en heeft daardoor een scala aan mogelijkheden aangereikt gekregen die direct ingezet kan worden.


De wijkteammedewerker heeft een breder scala aan handelingsmogelijkheden die ingezet kunnen worden in de begeleiding van kinderen, jongeren, ouders en gezinnen.

Competenties
De volgende competenties kunnen onderdeel zijn  van de training:


De wijkteammedewerker
-           kan contact opbouwen en de situatie verkennen
-           ondersteunt de opvoeding
-           kiest passende interventies en past deze toe
-           brengt informatie en advies duidelijk over
-           kan een plan van aanpak opstellen
-           handelt planmatig, methodisch en gestructureerd
-           reflecteert op eigen handelen
-           werkt vanuit visie op opvoeding
-           legt contact met de cliënt
-           creëert een veilig pedagogisch (leer)klimaat
-           verheldert vragen en behoeften
-           stimuleert verantwoordelijk en oplossingsgericht gedrag


Tijdsinvestering
5 uur


Financiële investering
in company: € 650,00 excl. BTW excl. reiskosten € 0,39 per km Maassluis-locatie

Maximaal 15 deelnemers
Bij een reistijd van meer dan 1,5 uur kan een meerprijs worden gerekend. Neem voor een offerte of meer informatie contact op met Sylvia van Asperen training@semmie.net

De training wordt ook gegeven in combinatie met de aankoop van een wijkteampakket of de aankoop van een eigen samengesteld pakket. In dat geval is de financiele investering de totaalprijs van het gekozen wijkteampakket + de trainingskosten.

Kijk hier voor alle wijkteampakketten

Locatie
Locatie van opdrachtgever


Bewijs van deelname
Bewijs van deelname

De deelnemers krijgen een certificaat.
Voor het opvoeren van deze training/ workshop bij SKJ maak je gebruik van de scholing in de vrije ruimte. Je ontvangt 0,5 punt per uur.
Bij aanmelding in “mijn SKJ” upload je:
- het certificaat dat je na afloop van ontvangt
- het dagprogramma ter verantwoording van het aantal uren

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.