nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.


Omschrijving

Als professional in coaching, begeleiding en therapie maken twee facetten de rails van ieder contact; de relatie en de wijze van communiceren. Deze rails lopen altijd naast elkaar en worden altijd beide kanten op bereden.


In de context van het professioneel helpen van kinderen is het voor de pedagoog van essentieel belang steeds bewust te zijn van deze twee banen en deze te kunnen herkennen, duiden, interpreteren en bewust in te zetten. Iedere professional die is opgeleid binnen het pedagogisch kader heeft in de opleiding kennis genomen van deze basis, ermee geoefend, feedback ontvangen en zichzelf verbeterd om het kind zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Toch is regelmatig onderhoud van de meest essentiele basis van het contact zeer belangrijk. In de workshop Sociocards; praten met kinderen geven we de gelegenheid om te werken aan, te leren van en te oefenen met een deze basis. Niet omdat je het nog niet kunt, maar voor verdere ontwikkeling en onderhoud.

In deze workshop geven we zowel ruimte aan jouw persoonlijke ontwikkeling als gesprekspartner van kinderen als aan de specifieke tool Sociocards.
 

 De workshop door Pim Rolsma en Els van der Most
Het eerste deel wordt verzorgd door Els van der Most. Els is kindertherapeut/ psycholoog/ orthopedagoog met een jarenlange ervaring in het therapeutisch contact met kinderen waaronder uiteraard het voeren van gesprekken. Daarnaast werkt zij als supervisor voor kinder- en jeugdpsychologen en weet dus ook belangrijk kan zijn in jouw ontwikkeling in het kader van gespreksvaardigheden. Maar bovenal is zij een warm en betrokken persoon die vanuit haar hart en passie werkt met kinderen en ouders.
Hier vind je de site van Els voor een verdere kennismaking.


Het tweede deel van de workshop wordt verzorgd door Pim Rolsma, de auteur van Sociocards. 
Pim heeft verschillende functies vervuld en vanuit bureau Jeugdzorg als contextueel gezinsbegeleider de tool Sociocards ontworpen. Inmiddels heeft hij al enige tijd het werk als gezinsbegeleider achter zich gelaten maar nog altijd staat de ontmoeting met de ander in zijn werk centraal. Sociocards is een tool die jou helpt jouw ontmoeting met het kind sturing en ondersteuning te geven. Pim helpt je in deze workshop heel praktisch hoe je Sociocards kunt inzetten, maar ook welke uitdagingen en mogelijkheden jij tegenkomt. Als je meer over de werkervaring van Pim wilt lezen, dan kan dat hier op zijn LinkedIn profiel. 


Sociocards is een tool waarbij iedere geschoolde hulpverlener een praktisch hulpmiddel in handen heeft om openheid te geven in en sturing te geven aan het gesprek met het kind. Met Sociocards kun je zowel feitelijke informatie verkrijgen over de omgeving van het kind als zijn beleving van zichzelf en zijn omgeving.

Voor het volgen van de workshop is het niet noodzakelijk al met Sociocards te hebben gewerkt. De workshop kan ook een reden zijn om Sociocards echt te ontdekken en te ondervinden of het past bij jouw manier van werken.

Deze workshop is gegeven in april 2017. Op dit moment is er nog geen nieuwe datum bekend. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de nieuwe datum, laat dan hier uw gegevens achter.