nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Sociocards
Praten met kinderen


De workshop Sociocards; praten met kinderen wordt gegeven in company en op open inschrijving. De verkorte workshop Sociocards wordt gegeven tijdens gastlessen of als invulling tijdens congressen. Neem contact op met Sylvia van Asperen via training@semmie.net


Datum
in company: datum in overleg
open inschrijving: vrijdag 7 juni 2019


Tijd
Bij in company worden de tijden in overleg bepaald.


De training van 7 juni heeft de volgende tijden:
10.00 - 15.00 uur 

10.00 uur inloop
10.30 uur start workshop
12.30 uur lunchpauze verzorgd door Semmie of door organiserende opdrachtgever
13.15 uur vervolg workshop
15.00 uur afsluiting


Locatie
In company: op locatie van opdrachtgever
Open inschrijving: Maassluis (vrijdag 7 juni 2019) of Utrecht (nog geen datum bekend)Omschrijving
Tijdens de workshop “Sociocards; Praten met kinderen”  verdiep je je er (weer) in wat communiceren met kinderen inhoudt; hoe anders kinderen communiceren dan volwassenen, hoe je open en vrij luistert naar wat het kind zegt en vooral niet zegt. Sociocards is een tool om gesprekken aan te gaan met kinderen over hoe zij zichzelf beleven ten opzichte van hun omgeving. Sociocards geeft concrete handvatten voor het kind en de begeleider om beleving te koppelen aan het netwerk.

Achtergrond
Als professional in coaching, begeleiding en therapie maken twee facetten de rails van ieder contact; de relatie en de wijze van communiceren. Deze rails lopen altijd naast elkaar en worden altijd beide kanten op bereden.

In de context van het professioneel helpen van kinderen is het voor de pedagoog van essentieel belang steeds bewust te zijn van deze twee banen en deze te kunnen herkennen, duiden, interpreteren en bewust in te zetten. Iedere professional die is opgeleid binnen het pedagogisch kader heeft in de opleiding kennis genomen van deze basis, ermee geoefend, feedback ontvangen en zichzelf verbeterd om het kind zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Toch is regelmatig onderhoud van de meest essentiële basis van het contact zeer belangrijk. In de workshop Sociocards; praten met kinderen geven we de gelegenheid om te werken aan, te leren van en te oefenen met een deze basis. Niet omdat je het nog niet kunt, maar voor verdere ontwikkeling en onderhoud.

In deze workshop geven we zowel ruimte aan jouw persoonlijke ontwikkeling als gesprekspartner van kinderen als aan de specifieke tool Sociocards.

Doelgroep training
Pedagogische professionals zoals kindertherapeuten, ambulant begeleiders, wijkteammedewerkers, kindercoaches, leerkrachten, gezinsbegeleiders, jeugdzorgmedewerkers etc.

Werkwijze
Naast een kort theoretisch kader wordt er voornamelijk geoefend en ervaren hoe vorm aan een gesprek met een kind kan worden gegeven met behulp van Sociocards


Resultaat en toepassing van de training
Na het volgen van de workshop heeft de deelnemer direct concrete handvatten in handen in om gesprekken met kinderen te voeren.

Competenties

  • De professional verheldert vragen en behoeften
  • De professional heeft een open houding, kan een vertrouwensrelatie ontwikkelen en onderhouden, kan doorvragen naar wensen en mogelijkheden
  • De professional is zelfbewust en in staat tot zelfreflectie
  • De professional stimuleert verantwoordelijk en oplossingsgericht gedrag, stuurt aan op betrokkenheid en participatie
     


Tijdsinvestering
5  uur

Financiële investering

Vrijdag 7 juni 2019: Per deelnemer € 99,00  incl. BTW en lunch

Sociocards zit niet bij de prijs inbegrepen maar kan los erbij worden aangekocht vooraf, tijdens of na de workshop. De prijs van Sociocards in combinatie met het volgen van de workshop is € 27,50 i.p.v. € 34,95

in company: € 650,00 excl. BTW excl. reiskosten € 0,39 per km Maassluis-locatie
Maximaal 15 deelnemers
Bij een reistijd van meer dan 1,5 uur kan een meerprijs worden gerekend. Neem voor een offerte of meer informatie contact op met Sylvia van Asperen training@semmie.net


Bewijs van deelname
De deelnemers krijgen een certificaat.

Voor het opvoeren van deze training/ workshop bij SKJ maak je gebruik van de scholing in de vrije ruimte. Je ontvangt 0,5 punt per uur.

Bij aanmelding in “mijn SKJ” upload je:
- het certificaat dat je na afloop van ontvangt
- het dagprogramma ter verantwoording van het aantal uren
Wil je op de hoogte worden gehouden van de nieuwe datum open inschrijving of meer informatie voor een in companyworkshop, gastles of congresworkshop? Neem dan contact op met training@semmie.net of bel 010 – 752 62 77Weergave:
 


Bezig met laden...

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.