nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Sociocards: praten met kinderen

Datum
1 juni 2018

Tijd
5 uur

Locatie
Maassluis 
In 2018 wordt de workshop ook elders in het land gegeven. 

Deze training is open voor individuele inschrijving

Omschrijving
De workshop “Sociocards; Praten met kinderen”  verdiep je je er (weer) in wat communiceren met kinderen inhoudt; hoe anders kinderen communiceren dan volwassenen, hoe je open en vrij luistert naar wat het kind zegt en vooral niet zegt. Sociocards is een tool om gesprekken aan te gaan met kinderen over hoe zij zichzelf beleven ten opzichte van hun omgeving.  Sociocards geeft concrete handvatten voor het kind en de begeleider om beleving te koppelen aan het netwerk.
 

Achtergrond
Als professional in coaching, begeleiding en therapie maken twee facetten de rails van ieder contact; de relatie en de wijze van communiceren. Deze rails lopen altijd naast elkaar en worden altijd beide kanten op bereden.
In de context van het professioneel helpen van kinderen is het voor de pedagoog van essentieel belang steeds bewust te zijn van deze twee banen en deze te kunnen herkennen, duiden, interpreteren en bewust in te zetten. Iedere professional die is opgeleid binnen het pedagogisch kader heeft in de opleiding kennis genomen van deze basis, ermee geoefend, feedback ontvangen en zichzelf verbeterd om het kind zo goed mogelijk van dienst te zijn.
Toch is regelmatig onderhoud van de meest essentiele basis van het contact zeer belangrijk. In de workshop Sociocards; praten met kinderen geven we de gelegenheid om te werken aan, te leren van en te oefenen met een deze basis. Niet omdat je het nog niet kunt, maar voor verdere ontwikkeling en onderhoud.

In deze workshop geven we zowel ruimte aan jouw persoonlijke ontwikkeling als gesprekspartner van kinderen als aan de specifieke tool Sociocards.

Doelgroep training
Pedagogische professionals zoals kindertherapeuten, ambulant begeleiders, wijkteammedewerkers, kindercoaches, leerkrachten, gezinsbegeleiders, jeugdzorgmedewerkers etc.

Werkwijze

Resultaat en toepassing van de training
Na het volgen van de workshop heeft de deelnemer direct concrete handvatten in handen in om gesprekken met kinderen te voeren.

Competenties

  • De professional verheldert vragen en behoeften

  • De professional heeft een open houding, kan een vertrouwensrelatie ontwikkelen en onderhouden, kan doorvragen naar wensen en mogelijkheden

  • De professional is zelfbewust en in staat tot zelfreflectie

  • De professional stimuleert verantwoordelijk en oplossingsgericht gedrag, stuurt aan op betrokkenheid en participatie

Tijdsinvestering
5  uur

Financiële investering
€ 99,00  incl € 10,00 shoptegoed

Sociocards zit niet bij de prijs inbegrepen maar kan los erbij worden aangekocht vooraf, tijdens of na de workshop
Dit shoptegoed kan ook worden gebruikt om Sociocards met extra korting aan te kopen
(normale prijs €34,94. Aanschaf i in combinatie met de workshop € 27,50)

Datum
1 juni 2018

Locatie
Maassluis

Bewijs van deelname
De deelnemers krijgen een certificaat van deelname met omschrijving van de competenties die tijdens de workshop aan bod komen zodat deelname aan de workshop kan worden ingediend in de vrije ruimte.Wil je meer weten over de tool Sociocards? Kijk dan hier!Weergave: