nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

 

Spelend bouwen aan een realistisch zelfbeeld

Training coaching en spel voor pedagogisch professionals

Datum:                
Nieuwe datum nog onbekend. Vorige training was op Woensdag 29 maart 2017

Tijd:                     10.00 – 17.00 uur

Locatie:               Zwanensingel 1, Vlaardingen

Voor wie:           Pedagogische professionals 

Investering:       €127,05 incl BTW (incl. €15,= shoptegoed en koffie, thee en fris), 
                            

Trainers:             Mirelle Valentijn, Annemariet Beers, Greetje Welten, Matty van Rijzen, Sylvia van Asperen

Iedere inschrijver ontvangt € 15,= shoptegoed om uit te geven op de dag van de training

Wil je op de hoogte gehouden worden van een volgende datum? Neem dan contact op met training@semmie.net 

Als pedagogisch professional kom je dagelijks in aanraking met kinderen en jongeren die de gevolgen van een negatief of onrealistisch zelfbeeld ervaren. Spel is een uitstekend middel om deze kinderen en jongeren te helpen bij het ontwikkelen van een realistisch zelfbeeld. Op deze dag leer je vanuit een theoretisch kader de praktische vaardigheden om spel in te zetten bij het bouwen aan het zelfbeeld.

Deze training wordt gegeven door de (mede-)auteurs van de spellen Ik denk me sterkLekker in-je-vel spel,  en Schatgravers. Annemariet van Beers is naast mede-auteur van Lekker-in-je-vel-spel de uitgever van de Eigenwijsjes en Spiegel-Jezelf-Spel 

Tijdens de training Spelend bouwen aan een realistisch zelfbeeld….

  • ervaar je zelf de methodische waarde van spel.
  • leer je welke toonaangevende spellen er zijn voor het bouwen aan zelfvertrouwen, en hoe je deze het beste kunt inzetten.
  • leer je hoe je de volgende dag al aan de slag kunt gaan met je nieuwe praktische vaardigheden.
  • leer je de specifieke kwaliteiten en toepassingsmogelijkheden van spel binnen begeleiding, coaching, onderwijs en therapeutische setting. 

Achtergrond
Het zelfbeeld is het fundament waar de ontwikkeling van sociale, emotionele en cognitieve vaardigheden op rust. De mogelijke gevolgen van een negatief zelfbeeld voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren zijn dan ook niet mals. Verminderd zelfvertrouwen, sociale angst, depressieve gevoelens, onzekerheid, faalangst en beperkte sociale contacten komen vaak voor.

Op jou, pedagogisch professional, rust de taak om het kind of de jongere te begeleiden bij het vormen en integreren van een realistisch zelfbeeld. Spel is hier een uitstekend middel in omdat het een beroep doet op de verschillende leerstrategieën. Hierdoor kan het kind leren benoemen, ervaren, oefenen en reflecteren.

Wat gaan we doen? 
In de training  Spelend bouwen aan een realistisch zelfbeeld geven wij jou als pedagogisch professional de kans om de waarde van spel binnen het bouwen aan een realistisch zelfbeeld zelf te ontdekken.

Tijdens de training leer je welke spellen vooraanstaand zijn in het bouwen aan zelfvertrouwen. De (mede-)auteurs en/of uitgever van Ik denk me sterkLekker in-je-vel spel, Spiegel-Jezelf-Spel, Eigenwijsjes en Schatgravers nemen je mee op reis door de spellen. Binnen het theoretisch kader gaan we vooral heel veel praktische oefeningen doen met de spellen.

Je leert de methodische waarde van (kaart-)spel en ontdekt hoe je spel inzet om een behandel- of begeleidingsdoel rondom zelfbeeld te bereiken.

De vaardigheden die je tijdens de training leert zijn de volgende dag direct in te zetten. Je werkt aan je beroepshouding ten opzichte van het inhoudelijk en methodisch inzetten van het spel binnen de begeleiding van kinderen.

Voor wie?
Pedagogische professionals zoals leerkrachten, kindercoaches, gezinsbegeleiders, gezinsspecialisten, wijkteam medewerkers, school maatschappelijk werkers, psychologen, speltherapeuten etc.

Hoe ziet de trainingsdag eruit?
De training duurt van 10.00 tot 17.00 uur en bestaat uit verschillende onderdelen. We starten met een algemeen theoretisch kader over de ontwikkeling van zelfbeeld. Het grootste deel van de dag besteden we aan spellen die vooraanstaand zijn in het positief bevorderen van een gezond zelfbeeld. De trainers  nemen je mee op reis door de volgende spellen: SchatgraversIk denk me sterkEigenWijsjesLekker in-je-vel spel en Spiegel Jezelf Spel
Hieronder stellen de trainers zichzelf en de workshops voor. Je hoeft geen keuze te maken in de workshops maar je neemt aan alle drie de workshops deel. 

Resultaat en toepassing van de training
Je weet welke factoren mee spelen in de ontwikkeling van een realistisch zelfbeeld. Je kunt de functie van spel binnen de ontwikkeling van een realitisch zelfbeeld. Je begrijpt hoe een spel methodisch ingezet kan worden om een behandel- of begeleidingsdoel rondom zelfbeeld te bereiken. Je begrijpt de inhoud van de spellen en zijn in staat tot zelfreflectie m.b.t. inzet van spel en kunt naast het thema zelfbeeld ook spellen inzetten voor andere begeleidingsdoelen. 

Je kent de specifieke kwaliteiten en toepassingsmogelijkheden van (kaart-)spel binnen begeleiding, coaching, onderwijs of therapeutische setting.

Aan het einde van de training kun je (kaart-)spel methodisch en doelgericht inzetten en toepassen, specifiek de spellen SchatgraversIk denk me sterkEigenWijsjesLekker in-je-vel spel en Spiegel-Jezelf-spel.  Je kunt de geleerde methodische vaardigheden ook breder toepassen bij de inzet van ander spel gericht op de ontwikkeling en bevordering van een realistisch zelfbeeld bij kinderen.

Praktische informatie

Tijdsinvestering
Trainingsdag 10.00 – 17.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur)

Financiële investering
 €127,05 incl BTW
Bij aanmelding voor de training krijg je van ons €15,= shoptegoed van ons die je die dag mag uitgeven. Dat shoptegoed kun je inzetten om een of meerdere spellen uit de training aan te schaffen. Als je alle spellen al hebt, mag je het uiteraard ook op een andere manier besteden. 

De lunch neem je zelf mee maar Semmie zorgt de hele dag voor koffie, thee en fris. Het drinken is bij de prijs inbegrepen.

Bewijs van deelname
Na afloop ontvang je een certificaat van deelneming

Trainer(s)
Mirelle Valentijn
Annemariet van Beers
Greetje Welten
Matty van de Rijzen
Sylvia van Asperen 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mirelle klein    ik denk me sterk druk3

Workshop “Met gedachtekracht bouwen aan een realistisch zelfbeeld”
In deze workshop ontdek hoe je meer ervaringsgericht kunt werken met RET en de vijf g’s. Met name bij het vormen van conclusies, in relatie tot zelfbeeld speelt gedachtekracht een grote rol. Spelenderwijs zetten we oefeningen in waarbij we m.b.v. de Ik Denk Me Sterk gedachtekrachtkaartjes verhalen vertellen, tijdreizen en een zelfbeeld douche nemen. Wil je kinderen of jongeren meer vertrouwen geven in zichzelf? Neem tools mee om hen bewust te maken van denken, voelen en doen!
Heb je eerder een workshop Ik denk me sterk bij Semmie gevolgd? Dan kun je ervan uitgaan dat in deze workshop weer nieuwe spelvormen en invalshoeken aan de orde komen. 

Mirelle Valentijn
Ik ben trainer en coach rond sociaal emotionele thema’s en levensgebeurtenissen. Ik werk met jong en oud in mijn praktijk voor levensgeluk. Ook ben ik auteur van het spel "Ik denk me sterk" en initiatiefnemer van de landelijke stichting Omgaan met Pesten.
ik ben opgeleid tot omgangskundige. Ik heb jarenlange ervaring in het trainen van professionals, die werkzaam zijn binnen het onderwijs en begeleiding van kinderen en tieners.

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

matty en greetje  schatgravers

Schatgravers kan in verschillende settingen ingezet worden. Het spel is zowel voor kinderen, jongeren als volwassenen prikkelend en werkzaam. Schatgravers kan 1 op 1 gespeeld worden maar ook in groepen. Het spel bestaat uit karweikaarten, dit zijn opdrachten die zijn verdeeld in levensomhelzende thema’s. Ook zijn er schatkaarten, hier staan waardevolle eigenschappen op om van en met elkaar te ontdekken. Je zult tijdens het spelen merken dat het je zelfvertrouwen versterkt, je verbindt met de andere spelers en dat je meer oog krijgt voor klein geluk.

De workshop Schatgravers
Schatgravers wordt al door veel kinder- en jeugdcoaches, psychologen, wijkteammedewerkers en onderwijskrachten ingezet. Ook in gezinnen wordt het veel gespeeld. Tijdens de workshop: doe je lekker veel concrete ideeën en inspiratie op in het 'werken met Schatgravers'. We hebben interactieve en dynamische werkvormen bedacht, waardoor je ook nog eens meteen de verbinding aangaat met alle andere deelnemers. Na 1,5 uur ga je met een berg ideeën en fonkelende ogen de dag weer in.

Matty van de Rijzen
Sinds 2010 ben ik naast Montessori-leerkracht ook eigenaar van mijn kindercoachpraktijk Ekkomi en moeder (2011 en 2013). Een gave voor het vinden van klein geluk en bijna altijd bezig met het waarmaken van mijn dromen.

Greetje Welten
Vanaf 2007 werk ik fulltime als coach in mijn kindercoachpraktijk Het Zonnewiel. Schatgravers is ontstaan uit eigen behoefte aan ‘zo’n soort spel’. Zodat mijn klanten zowel in de praktijk als thuis bezig kunnen zijn met het op speelse wijze werken aan verbinding, zelfbeeld en zelfvertrouwen.

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

annemariet  doosje EigenWijsjesrgb  lekker in je vel Spiegel jezelf s 5202477658e52

De workshop "Spelenderwijs bouwen aan een positief zelfbeeld"

In deze workshop leer je diverse werk- en spelvormen waarmee je anderen kunt helpen bij het sociaal emotioneel leren (SEL). Je ervaart hoe je op diverse manieren gebruik kunt maken van de EigenWijsjes, Spiegel-jezelf-spel en het Lekker-in-je-vel-spel en ik vertel wat meer over de achtergrond en de uitgangspunten van deze spellen. Na de workshop weet je hoe je met behulp van deze spellen positief denken kunt stimuleren met helpende gedachten, hoe je kinderen bewust kunt maken van hun zelfbeeld, hoe het Emotiemodel werkt en op welke vooral veilige manieren je het (h)erkennen van emoties en lichaamstaal kunt oefenen.

Annemariet van Beers
Met het uitgeven van de coachingkaartjes EigenWijsjes is in 2003 de uitgeverij Dubbelzes ontstaan. Mijn uitdaging is om een ingewikkelde boodschap inzichtelijk te maken en op een breed inzetbare en toegankelijke manier 'in kaart' te brengen. Als grafisch ontwerper en auteur met een onderwijsachtergrond combineer ik inhoud en vorm zodanig dat je ermee kunt spelen en er (eigen)wijzer van kunt worden. Als uitgever ken ik de markt en werk ik graag samen met deskundigen uit het werkveld.