Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Spelend-bouwen-aan-een-realistisch-zelfbeeld

 

Spelend bouwen aan een realistisch zelfbeeld
Training coaching en spel voor pedagogisch professionals
Datum:                
Nieuwe datum nog niet bekend

Tijd:                 10.00 – 17.00 uur
Locatie:           Zwanensingel 1, Vlaardingen
Voor wie:        Pedagogische professionals 
Investering:   € 150,00 incl BTW 
                      
Als pedagogisch professional kom je dagelijks in aanraking met kinderen en jongeren die de gevolgen van een negatief of onrealistisch zelfbeeld ervaren. Spel is een uitstekend middel om deze kinderen en jongeren te helpen bij het ontwikkelen van een realistisch zelfbeeld. Op deze dag leer je vanuit een theoretisch kader de praktische vaardigheden om spel in te zetten bij het bouwen aan het zelfbeeld.

Deze training wordt gegeven door de auteurs van de spellen Ik denk me sterk en Openhartig en de licentie-trainer Schatgraven voor professionals.
Tijdens de training Spelend bouwen aan een realistisch zelfbeeld….

  • ervaar je zelf de methodische waarde van spel.
  • leer je welke toonaangevende spellen er zijn voor het bouwen aan zelfvertrouwen, en hoe je deze het beste kunt inzetten.
  • leer je hoe je de volgende dag al aan de slag kunt gaan met je nieuwe praktische vaardigheden.
  • leer je de specifieke kwaliteiten en toepassingsmogelijkheden van spel binnen begeleiding, coaching, onderwijs en therapeutische setting. 
Achtergrond
Het zelfbeeld is het fundament waar de ontwikkeling van sociale, emotionele en cognitieve vaardigheden op rust. De mogelijke gevolgen van een negatief zelfbeeld voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren zijn dan ook niet mals. Verminderd zelfvertrouwen, sociale angst, depressieve gevoelens, onzekerheid, faalangst en beperkte sociale contacten komen vaak voor.

Op jou, pedagogisch professional, rust de taak om het kind of de jongere te begeleiden bij het vormen en integreren van een realistisch zelfbeeld. Spel is hier een uitstekend middel in omdat het een beroep doet op de verschillende leerstrategieën. Hierdoor kan het kind leren benoemen, ervaren, oefenen en reflecteren.

Wat gaan we doen? 
In de training  Spelend bouwen aan een realistisch zelfbeeld geven wij jou als pedagogisch professional de kans om de waarde van spel binnen het bouwen aan een realistisch zelfbeeld zelf te ontdekken.

Tijdens de training leer je welke spellen vooraanstaand zijn in het bouwen aan zelfvertrouwen. De (mede-)auteurs en/of licentie-trainer van Ik denk me sterkOpenhartig en Schatgravers nemen je mee op reis door de spellen. Binnen het theoretisch kader gaan we vooral heel veel praktische oefeningen doen met de spellen.
Je leert de methodische waarde van (kaart-)spel en ontdekt hoe je spel inzet om een behandel- of begeleidingsdoel rondom zelfbeeld te bereiken.
De vaardigheden die je tijdens de training leert zijn de volgende dag direct in te zetten. Je werkt aan je beroepshouding ten opzichte van het inhoudelijk en methodisch inzetten van het spel binnen de begeleiding van kinderen.

Voor wie?
Pedagogische professionals zoals leerkrachten, kindercoaches, gezinsbegeleiders, gezinsspecialisten, wijkteam medewerkers, school maatschappelijk werkers, psychologen, speltherapeuten etc.


Hoe ziet de trainingsdag eruit?
De training duurt van 10.00 tot 17.00 uur en bestaat uit verschillende onderdelen. We starten met een algemeen theoretisch kader over de ontwikkeling van zelfbeeld. Het grootste deel van de dag besteden we aan spellen die vooraanstaand zijn in het positief bevorderen van een gezond zelfbeeld. De trainers  nemen je mee op reis door de volgende spellen: Ik denk me sterkOpenhartig en Schatgravers.
Hieronder stellen de trainers zichzelf en de workshops voor. Je hoeft geen keuze te maken in de workshops maar je neemt aan alle drie de workshops deel. 


Resultaat en toepassing van de training
Je weet welke factoren mee spelen in de ontwikkeling van een realistisch zelfbeeld. Je kunt de functie van spel binnen de ontwikkeling van een realistisch zelfbeeld. Je begrijpt hoe een spel methodisch ingezet kan worden om een behandel- of begeleidingsdoel rondom zelfbeeld te bereiken. Je begrijpt de inhoud van de spellen en zijn in staat tot zelfreflectie m.b.t. inzet van spel en kunt naast het thema zelfbeeld ook spellen inzetten voor andere begeleidingsdoelen. 

Je kent de specifieke kwaliteiten en toepassingsmogelijkheden van (kaart-)spel binnen begeleiding, coaching, onderwijs of therapeutische setting.
Aan het einde van de training kun je (kaart-)spel methodisch en doelgericht inzetten en toepassen, specifiek de spellen Ik denk me sterk, Openhartig en Schatgravers.  Je kunt de geleerde methodische vaardigheden ook breder toepassen bij de inzet van ander spel gericht op de ontwikkeling en bevordering van een realistisch zelfbeeld bij kinderen.
Hoewel we tijdens de training werken met de eerder genoemde spellen, zijn de toepassingen ervan met veel andere materialen die je wellicht ook al tot je beschikking hebt, te gebruiken. De training geeft je dus handvatten om met spelmaterialen in zijn algemeenheid te werken.

Praktische informatieTijdsinvestering
Trainingsdag 10.00 – 17.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur)


Financiële investering
 €150,00 incl BTW
Bij aanmelding voor de training krijg je van ons €15,= shoptegoed van ons die je die dag mag uitgeven. Dat shoptegoed kun je inzetten om een of meerdere spellen uit de training aan te schaffen. Als je alle spellen al hebt, mag je het uiteraard ook op een andere manier besteden. 


Lunch en drinken tijdens de trainingsdag zijn inbegrepen in de prijs.


Bewijs van deelname
Na afloop ontvang je een certificaat van deelneming
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.