nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

 

Spelend bouwen aan een realistisch zelfbeeld

Training coaching en spel voor pedagogisch professionals

Datum:                
16 maart 2018

Tijd:                     10.00 – 17.00 uur

Locatie:               Zwanensingel 1, Vlaardingen

Voor wie:           Pedagogische professionals 

Investering:       €127,05 incl BTW (incl. €15,= shoptegoed en koffie, thee en fris), 
                            

Trainers:             Mirelle Valentijn, Wende den Braver, Sylvia van Asperen

Iedere inschrijver ontvangt € 15,= shoptegoed om uit te geven op de dag van de training

Als pedagogisch professional kom je dagelijks in aanraking met kinderen en jongeren die de gevolgen van een negatief of onrealistisch zelfbeeld ervaren. Spel is een uitstekend middel om deze kinderen en jongeren te helpen bij het ontwikkelen van een realistisch zelfbeeld. Op deze dag leer je vanuit een theoretisch kader de praktische vaardigheden om spel in te zetten bij het bouwen aan het zelfbeeld.

Deze training wordt gegeven door de (mede-)ontwikkelaars van de spellen Ik denk me sterk, Sociocards en Openhartig

Tijdens de training Spelend bouwen aan een realistisch zelfbeeld….

  • ervaar je zelf de methodische waarde van spel.
  • leer je welke toonaangevende spellen er zijn voor het bouwen aan zelfvertrouwen, en hoe je deze het beste kunt inzetten.
  • leer je hoe je de volgende dag al aan de slag kunt gaan met je nieuwe praktische vaardigheden.
  • leer je de specifieke kwaliteiten en toepassingsmogelijkheden van spel binnen begeleiding, coaching, onderwijs en therapeutische setting. 

Achtergrond
Het zelfbeeld is het fundament waar de ontwikkeling van sociale, emotionele en cognitieve vaardigheden op rust. De mogelijke gevolgen van een negatief zelfbeeld voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren zijn dan ook niet mals. Verminderd zelfvertrouwen, sociale angst, depressieve gevoelens, onzekerheid, faalangst en beperkte sociale contacten komen vaak voor.

Op jou, pedagogisch professional, rust de taak om het kind of de jongere te begeleiden bij het vormen en integreren van een realistisch zelfbeeld. Spel is hier een uitstekend middel in omdat het een beroep doet op de verschillende leerstrategieën. Hierdoor kan het kind leren benoemen, ervaren, oefenen en reflecteren.

Wat gaan we doen? 
In de training  Spelend bouwen aan een realistisch zelfbeeld geven wij jou als pedagogisch professional de kans om de waarde van spel binnen het bouwen aan een realistisch zelfbeeld zelf te ontdekken.

Tijdens de training leer je welke spellen vooraanstaand zijn in het bouwen aan zelfvertrouwen. De (mede-)auteurs en/of uitgever van Ik denk me sterk, Openhartig en Sociocards nemen je mee op reis door de spellen. Binnen het theoretisch kader gaan we vooral heel veel praktische oefeningen doen met de spellen.

Je leert de methodische waarde van (kaart-)spel en ontdekt hoe je spel inzet om een behandel- of begeleidingsdoel rondom zelfbeeld te bereiken.

De vaardigheden die je tijdens de training leert zijn de volgende dag direct in te zetten. Je werkt aan je beroepshouding ten opzichte van het inhoudelijk en methodisch inzetten van het spel binnen de begeleiding van kinderen.

Voor wie?
Pedagogische professionals zoals leerkrachten, kindercoaches, gezinsbegeleiders, gezinsspecialisten, wijkteam medewerkers, school maatschappelijk werkers, psychologen, speltherapeuten etc.

Hoe ziet de trainingsdag eruit?
De training duurt van 10.00 tot 17.00 uur en bestaat uit verschillende onderdelen. We starten met een algemeen theoretisch kader over de ontwikkeling van zelfbeeld. Het grootste deel van de dag besteden we aan spellen die vooraanstaand zijn in het positief bevorderen van een gezond zelfbeeld. De trainers  nemen je mee op reis door de volgende spellen: Ik denk me sterk, Openhartig en Sociocards
Hieronder stellen de trainers zichzelf en de workshops voor. Je hoeft geen keuze te maken in de workshops maar je neemt aan alle drie de workshops deel. 

Resultaat en toepassing van de training
Je weet welke factoren mee spelen in de ontwikkeling van een realistisch zelfbeeld. Je kunt de functie van spel binnen de ontwikkeling van een realitisch zelfbeeld. Je begrijpt hoe een spel methodisch ingezet kan worden om een behandel- of begeleidingsdoel rondom zelfbeeld te bereiken. Je begrijpt de inhoud van de spellen en zijn in staat tot zelfreflectie m.b.t. inzet van spel en kunt naast het thema zelfbeeld ook spellen inzetten voor andere begeleidingsdoelen. 

Je kent de specifieke kwaliteiten en toepassingsmogelijkheden van (kaart-)spel binnen begeleiding, coaching, onderwijs of therapeutische setting.

Aan het einde van de training kun je (kaart-)spel methodisch en doelgericht inzetten en toepassen, specifiek de spellen Ik denk me sterk, Openhartig en Sociocards.  Je kunt de geleerde methodische vaardigheden ook breder toepassen bij de inzet van ander spel gericht op de ontwikkeling en bevordering van een realistisch zelfbeeld bij kinderen.

Praktische informatie

Tijdsinvestering
Trainingsdag 10.00 – 17.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur)

Financiële investering
 €127,05 incl BTW
Bij aanmelding voor de training krijg je van ons €15,= shoptegoed van ons die je die dag mag uitgeven. Dat shoptegoed kun je inzetten om een of meerdere spellen uit de training aan te schaffen. Als je alle spellen al hebt, mag je het uiteraard ook op een andere manier besteden. 

De lunch neem je zelf mee maar Semmie zorgt de hele dag voor koffie, thee en fris. Het drinken is bij de prijs inbegrepen.

Bewijs van deelname
Na afloop ontvang je een certificaat van deelneming

Trainer(s)
Mirelle Valentijn
Wende den Braver
Sylvia van Asperen 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mirelle klein    ik denk me sterk druk3

Workshop “Met gedachtekracht bouwen aan een realistisch zelfbeeld”
In deze workshop ontdek hoe je meer ervaringsgericht kunt werken met RET en de vijf g’s. Met name bij het vormen van conclusies, in relatie tot zelfbeeld speelt gedachtekracht een grote rol. Spelenderwijs zetten we oefeningen in waarbij we m.b.v. de Ik Denk Me Sterk gedachtekrachtkaartjes verhalen vertellen, tijdreizen en een zelfbeeld douche nemen. Wil je kinderen of jongeren meer vertrouwen geven in zichzelf? Neem tools mee om hen bewust te maken van denken, voelen en doen!
Heb je eerder een workshop Ik denk me sterk bij Semmie gevolgd? Dan kun je ervan uitgaan dat in deze workshop weer nieuwe spelvormen en invalshoeken aan de orde komen. 

Mirelle Valentijn
Ik ben trainer en coach rond sociaal emotionele thema’s en levensgebeurtenissen. Ik werk met jong en oud in mijn praktijk voor levensgeluk. Ook ben ik auteur van het spel "Ik denk me sterk" en initiatiefnemer van de landelijke stichting Omgaan met Pesten.
ik ben opgeleid tot omgangskundige. Ik heb jarenlange ervaring in het trainen van professionals, die werkzaam zijn binnen het onderwijs en begeleiding van kinderen en tieners.

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Info over Sylvia van Asperen en Wende den Braver volgt