Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Bang, boos, blij, gefrusteerd, verdrietig, jaloers of teleurgesteld. Allemaal emoties die kinderen ervaren. Maar hoe leer je om deze emoties te herkennen en benoemen? De diverse spellen van Semmie kunnen hierbij helpen.


Weergave:
  2 / 9  Bezig met laden...
-25%
BLOB Family
BLOB Family
€ 42,50 € 31,88

Prijs per stuk

-25%
BLOB Teenage Life/ Tienertijd
BLOB Teenage Life/ Tienertijd
€ 42,50 € 31,88

Prijs per stuk

Clowntje lacht - Clowntje huilt
€ 10,00

Prijs per stuk

Complimententeller
€ 9,95

Prijs per stuk

Coole Kikker Polsbandjes (set van 2)
€ 3,50

Prijs per 2 bandjes

Daantje het Vulkaantje
€ 14,99

Prijs per stuk

Dan zeg ik toch gewoon nee
€ 14,95

Prijs per stuk

De Bromtrol - pluche knuffel
€ 24,95

Prijs per stuk

De Bromtrol - prentenboek
€ 13,99

Prijs per stuk

De Geheime Gang
€ 25,00

Prijs per stuk

Diepere emoties beter begrijpen
€ 20,95

Prijs per stuk

Draakje vurig en de spiegel
€ 12,95

Prijs per stuk

Draakje vurig op school
€ 12,95

Prijs per stuk

Een boek vol gevoelens (en 1 goudvis)
€ 14,99

Prijs per stuk

Een box vol emoties
€ 14,99

Prijs per stuk

Een Steekje Los?
€ 59,90

Prijs per stuk

Een verrassende verjaardag
€ 21,00

Prijs per stuk

Eigenwijsjes
€ 9,98

Prijs per stuk

Emotie Capsules
€ 29,95

Prijs per stuk

  1  2  3 4 5  

Emoties herkennen

De diverse spellen van Semmie helpen bij het herkennen en benoemen van emoties. Kinderen moeten leren de eigen emoties te herkennen en uit elkaar te houden. Kinderen verwarren namelijk geregeld gevoelens door elkaar. Door kinderen emoties te laten herkennen, kunnen zij steeds beter leren hun gevoelens op de juiste wijze te uiten. Ze dienen hun impulsen te beheersen, de eigen emoties en die van een ander te herkennen en hier woorden aan kunnen geven.
 

Omgaan met emoties

Leren omgaan met emoties is belangrijk, voor het welbevinden van een kind. Als een kind bij iedere tegenslag wordt overrompeld door emoties, zal hij/zij zich vaak niet prettig voelen. Daarom is het van belang om kinderen aan te leren hoe zij hier mee om kunnen gaan. Daarom is het goed om emoties uiten te oefenen met kinderen.

 

Emotiespel

Spellen helpen kinderen om op een natuurlijke en tegelijkertijd iets sturende manier emoties en gevoelens te ervaren in de veilige setting van de therapie, begeleiding of coaching uit te proberen wat fijn en adequaat is. Een therapeut of coach biedt het kind verschillende creatieve (=vindingrijke) manieren aan om met emoties en gevoelens te gaan oefenen die ervaren worden. Semmie heeft diverse emotiespellen, zoals de Emotieblokken EmotiBlocks, BLOB Emotions of een box vol emoties.
 

Emoties en gevoelens

De woorden emoties en gevoelens worden vaak door elkaar heen gebruikt terwijl er wel degelijk een verschil zit tussen beide termen. Zolang de ontwikkeling van het gevoelsleven, waar ook de emoties onder vallen, redelijke vanzelfsprekend verloopt maakt de exacte aanduiding niet erg veel uit. Maar zodra er belangrijk wordt verschil te maken tussen beide termen, als er extra aandacht, acties, bemoediging, duiding of begeleiding nodig is, kan het belangrijk zijn aan te geven wanneer een beleving een emotie is en wanneer een gevoel. Lees hier een blog van Tea Adema met een uitleg over het verschil tussen emoties en gevoelens.

 


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.